Zorunlu aşı kararı Avrupa'yı karıştırdı! Aşı karşıtları sokakta!

Zorunlu koronavirüs aşı kararı Avrupa'yı karıştırdı. Yunanistan ve Fransa'da yüzlerce aşı karşıtı sokaklara döküldü.

DÜNYA 25.07.2021, 17:00
8
Zorunlu aşı kararı Avrupa'yı karıştırdı! Aşı karşıtları sokakta!
Koronavirüs tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, aşı uygulamalarını zorunlu hale getirme kararı Avrupa ülkelerinde protesto gösterilerine neden oldu.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül’den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline koronavirüs aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı. 
Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan koronavirüs aşı sertifikasının Yunanistan’da da uygulanacak.  Ülkede tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz’dan itibaren sadece aşılı kişilerin girişine izin veriliyor.
Fransa'da da Kovid-19 salgınıyla mücadele yasa tasarısı, hastane ve bakımevi çalışanlarına Kovid-19 aşısını zorunlu hale geliyor. 

Ülkede aşıyı zorunlu hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı. Başkent Atina’da şehir merkezindeki Sintagma Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, hükümetin zorunlu aşılama programını protesto etti.
Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti.
Göstericilerin polise taş, molotofkokteyli ve yabancı nesne fırlatmasıyla iki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, en az 25 kişi gözaltına alındı.

Başta başkent Paris olmak üzere ülkenin 174 noktasında düzenlenen protestolara, resmi makamlara göre en az 164 bin kişi katıldı.
Paris'in 3 noktasında gösteriler yapılırken Sarı Yeleklilerin katıldığı Bastille meydanında başlayan gösteride binlerce kişi, "Macron, senin kartını istemiyoruz." sloganları attı.
Bazı göstericiler Fransa Ulusal Marşını okurken, bazıları da "Macron istifa" sloganları attı.
Polis ve jandarma yer yer göstericilere müdahale ederken göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı, taraflar arasında arbede yaşandı.
Kovid-19 ruhsatı ve aşı zorunluluğuyla özgürlüklerinin ihlal edildiğini savunan protestocular, “Bugün Fransa tüm sosyal kazanımlarını kaybediyor, kardeşliğini kaybediyor. Artık belki de tüm hükümeti değiştirme zamanı geldi, böylece sıfırdan başlayabiliriz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı