Son Dakika

22 yılda ülke borca battı! Seçimi kaybeden iktidarın aklına tasarruf şimdi geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 22 yıldır “itibardan tasarruf olmaz” mottosunu benimseyen iktidarın yerel seçimlerde aldığı ağır yenilgi sonrası “kamuda tasarruf” kararı aldığını duyurdu.

GÜNDEM 17.04.2024, 16:15 17.04.2024, 20:18
4
22 yılda ülke borca battı! Seçimi kaybeden iktidarın aklına tasarruf şimdi geldi

Yerel seçimler sonrası gerçekleştirilen ilk Kabine toplantısı sonrası “Kamuda tasarruf” dönemine geçileceği belirtildi.
Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kamuda 15 maddelik tasarruf paketi getirilmesi ilişkin yöneltilen soruya "15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" şeklinde cevap verdi.
Cevdet Yılmaz Bakanlara Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmada “kamuda tasarruf” dönemi için şunları söyledi:
Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz. Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu. Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği arttırma.
Yani tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları da var.Epeyce bir mesafe alındı. Mehmet Bey'in yurt dışı programı var, bu dönüşünde ilgili diğer kurumlarımızla birlikte bir araya gelip sonuçlandıracağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı