5'liden Cengiz hakkında suç duyurusu: Hafriyatı ırmağa döküyor iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen 5 şirketten Cengiz Holding hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Cengiz’in memleketi Rize'de bir vatandaş, Ahmet Cengiz hakkında hukuki süreç başlattı.

GÜNDEM 24.10.2022, 15:10
2
5'liden Cengiz hakkında suç duyurusu: Hafriyatı ırmağa döküyor iddiası
Muhalefetin '5'li Çete' olarak adlandırdığı AK Parti iktidarından en çok ihaleyi alan şirketler arasında yer alan Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 
Cengiz’in memleketi Rize Kalkandere’deki Soğuksu Mahallesi’nde yaşayan İsmail Kayacı, şirketin satın aldığı çay bahçelerinden çıkardığı toprağı ırmağa döktüğünü, bu nedenle alabalık çiftliğindeki binlerce balığın öldüğü iddiasıyla Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Cengiz hakkında hukuki süreç başlattı.
İsmail Kayacı, şunları söyledi:
"Ben bu tesisi açalı üç sene oldu. Üç seneden beri geçen seneye kadar bana hiçbir zayiat olmamıştı. Burada arıtma tesisim var benim suyumu arıtıyordu ama yukarıda çay bahçesine duvar yaptı ve binlerce kamyon hafriyat çıkarıp dere yatağına döktü, bunları Ahmet Cengiz yaptı. Hafriyatı dereye döktüğü için bana gelen mil, çamur benim balıkları öldürdü. İki ay önce takriben otuz beş bin balığım öldü, bana ‘alacağız, ödeyeceğiz’ dediler. Beni iki ay oyaladılar, iki ay sonra işte yeni gelen facia dün akşam yine yukarısı patlama yaptı oradan gelen çamur havuzları doldurdu anaç balıklarım öldü. Benim bütün desteğim anaç balıklarımdı. Her birinde bin beş yüz- iki bin tane yumurta var. Ben iki ay sonra onları satacaktım. Benim geleceğimdi, benim geleceğimi kapattılar.
Çay bahçesinin etraflarını duvar yapıyorlar, çay bahçesine de şekil vermek için hafriyat yapıp kamyonlarca toprağı dere yataklarına serdiler. Ben bir iki sefer bizzat kendilerini değil çalışan elemanları defalarca uyardım, hatta bir iki gün kestim makinaları durdurdum. Ama yine devam ettiler sonuç olarak tesisimi kapattım. İki üç milyon civarında bir maddi zararım var ancak manevi olarak ben çöktüm. Burada bir işletme açtım çocuklarımın geleceğiydi burası ama ne oldu, ben cuma günü iki tane tanker çıkarıyordum balık satıyordum. Gelen para ile ben burayı yavaş yavaş döndürüyordum. Ama otuz beş bin balığım öldüğü zaman bir anda kesildim. Aldığım borç para, aldığım krediler gitti. Şikâyetçi oldum ve takip edeceğim. İlçe Tarım, İl Tarım geldiler, polis memurları geldi tutanak tuttu, savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı