ABD Başkanı Biden açıkladı: İran'a diplomatik yaptırım masada

ABD Başkanı Joe Biden; İran'ın, Katil İsrail'e yönelik saldırılarının ardından açıklama yaptı. Biden açıklamasında G-7 liderlerini bir araya getireceğini ve İran'a diplomatik tepki gösterileceğini bildirdi.

DÜNYA 14.04.2024, 09:00
ABD Başkanı Biden açıkladı: İran'a diplomatik yaptırım masada
ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın katil İsrail'e yönelik saldırılarını en sert biçimde kınadı ve Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ülkenin tam destek verdiği mesajını iletti. Ayrıca, İran'a karşı ortak diplomatik bir tepki göstermek için G-7 liderlerini bir araya getireceğini duyurdu.
Biden, yazılı açıklamasında,  "İran ile onun Yemen, Suriye ve Irak'taki bağlantılı örgütleri, bugün İsrail'deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum."  ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz hafta, katil İsrail'in savunmasına yardım etmek amacıyla bölgeye bazı ek Amerikan askeri birimlerinin kaydırıldığını belirten Biden, İsrail'in insansız hava araçları ve füzelerinin neredeyse tamamını engellemelerine yardımcı olduklarını açıkladı.
Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine atıfta bulunan Biden, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan kararlılığını tekrar vurguladığını belirtti.
Biden, işgalci İsrail'in bölgedeki düşmanlarına karşı nasıl savunabileceğini gösterdiğini belirtirken, pazar günü G-7 liderlerini bir araya getirerek İran'a karşı ortak diplomatik bir tepki planlayacaklarını ifade etti.
Katil İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle görüşmelerin devam edeceğini ve Amerikan askerlerine yönelik herhangi bir saldırı olmamasına rağmen, dikkatli ve uyanık olacaklarını ve vatandaşlarını korumak için gereken her şeyi yapacaklarını vurguladı.
Siyonist İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yaptığı telefon görüşmesine de değinildi. Austin, Gallant'a, İsrail'in herhangi bir karşılık vermeden önce ABD'yi bilgilendirmesini istedi.
Gallant ise, İran saldırısına karşı katil İsrail'in savunma operasyonlarını anlattığı görüşmede, her türlü tehditle yüzleşmeye hazır olduklarını ve vatandaşlarını savunmaya kararlı olduklarını belirtti.
Öte yandan Biden'in Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla tatilini yarıda keserek Washington'a döndüğü ve Beyaz Saray'da güvenlik zirvesi düzenlediği bildirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı