AB’den Türkiye’ye Kıbrıs vurgusu! Annan Planı yeniden gündemde

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel Türkiye'ye ilişkin açıkladığı sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu yaparken rafa kalkan Annan Planı’nın yeniden sürece dahil edilmek istendiğini ortaya koydu.

GÜNDEM 18.04.2024, 12:05
4
AB’den Türkiye’ye Kıbrıs vurgusu! Annan Planı yeniden gündemde
Türk toplumunu zaman süreci içinde Kıbrıs’ta azınlık statüsüne indirgeyeceği gerekçesiyle ciddi tartışmalara neden Annan Planı, Avrupa Birliği’nin yeninden gündemine alındı.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB zirvesinin ilk gün oturumlarının sonunda basın açıklaması gerçekleştirdi. Brüksel'de süren zirvenin Türkiye ile ilgili bölümü açıklanırken yapılan Kıbrıs vurgusu dikkat çekti.

AB’nin Türkiye'yle olumlu ve istikrarlı ilişki geliştirilmesinde hemfikir olduğunu aktaran Michel, Kıbrıs'ın durumunun ilerleme için oldukça önemli olduğunu belirtti.Kıbrıs Adası'nın bağımsız bir devlet olarak birleştirilmesini 2004 yılında öneren ve yürürlüğe girmeyerek rafa kalkan Birleşmiş Milletler planına (Annan Planı) dikkat çeken Michel "AB-Türkiye işbirliğini de geliştirebilecek olan Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına ve ilerlemesine büyük önem vermektedir. AB, elindeki tüm uygun araçlarla, BM liderliğindeki sürecin tüm aşamalarını desteklemede aktif rol oynamaya hazırdır." İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı