Güncel altın fiyatları yorumu: Altın fiyatları 2.300 dolar desteğini bekliyor!

Güncel altın fiyatları yorumu vatandaşlar tarafından beklenirken uzmanlar "Altın 2.300 dolar desteğini bekliyor, daha fazla fiyat sinyali bekleniyor" yorumunda bulundu.

EKONOMİ 26.04.2024, 00:20
1
Güncel altın fiyatları yorumu: Altın fiyatları 2.300 dolar desteğini bekliyor!
Altın fiyatları Perşembe günü Asya ticaretinde düştü ve güvenli limanlara olan talebin azalması ve ABD'nin uzun vadeli faiz artırımı beklentilerinin sarı metal üzerinde baskı oluşturmasıyla kilit seviyelerin altına düşmeye yaklaştı. Altın fiyatları, İran ile İsrail arasındaki potansiyel çatışmanın piyasaların korktuğu gibi tırmanmaması nedeniyle geçen haftaki rekor seviyelerinden keskin bir düşüş yaşadı. Bu, sarı metale yönelik güvenli liman talebini büyük ölçüde azalttı.
Güvenli limanlara olan talebin azalması, yüksek faiz oranlarının altına yatırım yapmanın fırsat maliyetini artırması nedeniyle altını ABD faiz oranlarının olumsuz etkilerine karşı savunmasız bıraktı.
Spot altın yüzde 0,1 düşüşle ons başına 2.313,62 dolar olurken, Haziran vadeli altın vadeli işlemleri TSİ 00:26 itibarıyla ons başına yüzde 0,6 düşüşle 2.325,05 dolar oldu.
Doların son beş ayın en yüksek seviyeleri yakınında kalan gücü de metal fiyatları üzerinde baskı yarattı.
Spot fiyatlar artık ons ​​başına 2.300$ destek seviyesinin altına düşmeye yakın, bu da sarı metal için kısa vadede daha fazla kaybın habercisi olabilir.
Ancak altının hareketinin bir sonraki ayağının büyük ölçüde ABD ekonomisine ve faiz oranlarına ilişkin gelecek ipuçlarından kaynaklanması bekleniyor.
Perşembe günü ilerleyen saatlerde açıklanacak ABD'nin ilk çeyreği gayri safi yurt içi hasıla verilerinin, dünyanın en büyük ekonomisinin 2024 başlarında dirençli kalıp kalmadığını göstermesi bekleniyor.
Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE verilerinin altın üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olması bekleniyor. doğrudan merkez bankasının faiz görünümüyle bağlantılıdır.
ABD'de beklenenden daha sıcak enflasyon okumaları ve Fed'den gelen şahin sinyaller, yatırımcıların Haziran ayındaki faiz indirimine ilişkin beklentilerini büyük oranda göz ardı etmelerine yol açtı; bu senaryo, altın fiyatları üzerinde kısa vadede daha fazla baskı oluşturan bir senaryo.
Diğer değerli metaller de geçen haftaki son zirvelerinden düştükten sonra Perşembe günü düştü. Platin vadeli işlemleri yüzde 0,3 düşüşle ons başına 910,30 dolara, gümüş vadeli işlemleri ise yüzde 1 düşüşle ons başına 27,078 dolara geriledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı