AGD Yaz Etkinlikleri kayıtları devam ediyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile özdeşleşen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Yaz Etkinlikleri” devam ediyor.

GÜNDEM 19.07.2021, 04:35
37
AGD Yaz Etkinlikleri kayıtları devam ediyor
AGD’nin her yıl efsane hale gelen Yaz Etkinlikleri bu yılda sürüyor. 5 Temmuz’da başlayan etkinlikler 20 Ağustos tarihine kadar sürecek. Tarihe, çağa ve yarınlara duyarlı gençlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği Yaz Etkinlikleri’yle ilgili AGD’den yapılan açıklamada, kayıtların etkinlik sürecinde de devam ettiği bildirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile özdeşleşen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Yaz Etkinlikleri” devam ediyor. Tüm Türkiye’de 5 Temmuz’da başlayan Yaz Etkinlikleri’ne, gençlik bu yıl da yoğun ilgi gösteriyor. Birçok etkinliğin yer aldığı Yaz Etkinlikleri, 20 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek.

* Yaz etkinlikleriyle ilgili AGD’den yapılan yazılı açıklamada, “AGD’nin Yaz Etkinlikleri, Kur’an-ı Kerim, ilmihal, akaid, adab-ı muaşeret, peygamberler tarihi, örnek şahsiyetler, çevre bilinci, ilk yardım, akıl ve zeka oyunları, robotik kodlama, sosyal medya kullanımı gibi derslerin yanı sıra sosyal, kültürel ve teknolojik faaliyetlerin de içerisinde olduğu, öğrencilerin eğlenirken öğrendiği ve tatil dönemini verimli geçirdiği bir etkinlik dönemi olarak öne çıkıyor” ifadeleri yer aldı.
AGD’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında, tarihe, çağa ve yarınlara duyarlı gençlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, kayıtların devam ettiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi; “AGD Ortaokul Komisyonu’nun, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği kâşif grupları sayesinde öğrencilerimiz yaz dönemi haricinde de yıl boyu eğitimlerden faydalanabiliyorlar. AGD Yaz Etkinlikleri’ne katılım sağlamak isteyen öğrenciler, kendilerine en yakın AGD Temsilciklerinden kayıt yapmaya devam edebilirler. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinden binlerce öğrenci ve eğitmen katılım göstererek verimli bir yaz dönemi geçirmeye devam ediyorlar. Konu ile alakalı detaylı bilgiye agdyazetkinlikleri.com ve AGD’nin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.”

* Geçtiğimiz yıl salgın sebebiyle açılamayan Yaz Kur’an Kursları bu yıl çocuklarla dolup taşıyor.
Her yıl milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 90 bin cami ile uygun mekânlarda devam ediyor. Altınova İlçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an Kurslarına ilçede yaşayan çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Öğrencilerin çok istekli olduğunu ifade eden Altınova İlçe Müftüsü Recep Eren, “Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin verilmesinin yanında sosyal aktiviteler de gerçekleştiriliyor. Camilerimizin çocuklarımız tarafından dolup taşması bizleri oldukça memnun ediyor. Cami cemaatimiz de evlatlarımıza maddi ve manevi desteklerde bulunuyor. Ben, çocuklarımıza, velilerimize, cami cemaatlerimize ve evlatlarımızı eğiten hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  İHA

* Kastamonu ve çevresinde son haftalarda yağan yağmur nedeniyle yüzde 50 verim kaybı yaşanan kestane balında hasat başladı. Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde kestane ağaçlarının fazlalık göstermesi sebebiyle Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Cide, Doğanyurt ve İnebolu olmak üzere 6 ilçede yoğun olarak kestane balı üretimi yapılıyor. Adeta şifa deposu olan ve düzenli tüketildiğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanan kestane balının bu yılki hasadına da başlandı. Abana’da kestane balı üretimi yapan arıcılar, kovanları açarak petekleri aldı. Arıcılar, sağımın ardından topladıkları petekleri süzerek kestane balını elde etti. Bu yıl kilosu 200 liradan satılacak olan kestane balında geçtiğimiz yıllara göre yüzde 50 verim kaybı yaşandığı belirtildi. Arıcılar, havaların kurak geçmesi ve son haftalarda yağmur yağması nedeniyle verimin geçtiğimiz yıllara göre düştüğünü söyledi.
Muhammed Vefa
Ankara

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı