Ahmet Taşgetiren: Akla ziyan işler

Ahmet Taşgetiren, Karar'daki bugünkü köşe yazısında, "Ne diyoruz topluma ve dünyaya? Bizde hala darbe tehlikesi var, ona göre yaşayın. Bu mudur?” yazdı.

GÜNDEM 06.04.2021, 08:20
5
Ahmet Taşgetiren: Akla ziyan işler
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye’de siyasetin yeni gündemi olan “104 emekli amiralin bildirisi” hakkında yazdı. Taşgetiren, iktdarın bildiriyi gerçekten darbe kalkışması olarak okuyup okumadığını sorgularken  “Ne diyoruz topluma ve dünyaya? Bizde hala darbe tehlikesi var, ona göre yaşayın. Bu mudur?” dedi.
Taşgetiren, bugünkü “Akla ziyan işler” başlıklı köşe yazısında emekli amirallerin bildirisi hakkında şu görüşlerini dile getirdi:
104 emekli amiralin bildirisi iki şeye dikkat çekiyor. Bir, “Montrö’ye dokunulmasın, iki, TSK bünyesinde FETÖden sonra başka cemaat – tarikat vs örgütlenmesin.” Montrö, Meclis başkanı  Mustafa Şentop’un “ne olacak ki Cumhurbaşkanı teorik olarak ondan da çıkarabilir ülkeyi, ama bu Marmara’dan ayran yapmak kadar uzak bir ihtimal” gibi bir sözüyle ısındı, “orduda irtica” meselesi de üniformalı bir amiralin cübbe ve sarıkla çekilmiş fotoğraflarının medyaya düşmesiyle. Herkes biliyor ki, 104 amiral bu bildiriyi gündüz vakti bir otelde bir basın toplantısı ile açıklamış olsaydı, bu kadar tansiyon yükselmesi gerçekleşmezdi. Bunu düşünmek, demek ki, 104 kurmayın aklı ile bile gerçekleştirilemiyor. Vah memleketim.
Karar yazarı, iktidarın konu hakkındaki tepkisini de şöyle yorumladı:
İktidarın tepkisine gelince, Ben şu soruyu sormak durumundayım: Acaba iktidar gerçekten 104 emekli amiralin bildirisini gerçekten darbe kalkışması olarak mı okudu, yoksa bundan bir şey çıkmayacağını bildiği halde en duyarlı alanda eline düşen bu malzemeyi kullanmayı mı tercih etti? Diyorum ki eğer bu işi ciddiye aldığına inanılırsa, içerde dışarda iktidarın ciddi manada endişe içinde olduğu izlenimi uyandıracaktır. Ne diyoruz topluma ve dünyaya? Bizde hala darbe tehlikesi var, ona göre yaşayın. Bu mudur? Böyle bir izlenimin zaten ekonomi alanında “öngörülebilirlik” sorunuyla cebelleşen ülkeyi daha belirsiz bir duruma sokacağı muhakkak. İkinci ihtimal, muhalefetin, “her hafta bir düşman üretip beka meselesini yenileyerek ilerleyen iktidarın bu haftaki -düşman üretimi-nin de böylece gerçekleştiği”iddiası ki, iktidar çevrelerinin konu üzerine yoğun abanışı, muhalefetin bu yöndeki iddiasını tartışmayla değer hale getiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı