AKP'li Nihat Zeybekçi'den İsrail ticaretiyle ilgili utanılacak sözler

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, İzmir'de mermer ve doğaltaş fuarında Türkiye'nin Siyonist İsrail'le ticaret ilişkilerine dair açıklamaları tepki topladı. "Eyvallah! Bu katliamı kınıyoruz" diyen Zeybekçi, İsrail'le ticaretin sürmesi gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 19.04.2024, 23:00
1
AKP'li Nihat Zeybekçi'den İsrail ticaretiyle ilgili utanılacak sözler
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi'nin Türkiye'nin Siyonist İsrail ile ticaret yapmasına yönelik sözleri sert şekilde tepki aldı.
Zeybekçi, "Katliamı kınıyoruz ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke" dedi. İsrail'le ticaretin sürmesi gerektiğini savunan Zeybekçi, "Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" diye konuştu.
Sözleriyle tepki toplayan Zeybekçi, "Hassas çalışma yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var" diye konuştu.
Evrensel'de yer alan habere göre, "Katliam ayrı ticaret ayrı" mesajı veren Zeybekçi, "Yani eyvallah! İsrail'in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. Onunla ilgili daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı