ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kağıt paralar yeniden yapılandırılıyor!

Türkiye'yi saran enflasyon dalgası, bankacılık sektörünü de kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu değişimin en somut örneklerinden biri ise ATM'lerde kullanılan banknot çeşitliliğinde yaşanıyor. Artan enflasyon ve işlem hacmindeki değişimlere ayak uydurmak için bankalar, ATM'lerden çekilebilecek banknotların değerlerinde kritik bir değişikliğe gidiyor.

EKONOMİ 12.04.2024, 09:00
1
ATM'lerde yeni dönem başlıyor: Kağıt paralar yeniden yapılandırılıyor!
Bankaların aldığı yeni karar ile ATM'lerde yepyeni bir dönem başlıyor.
Türkiye'de son yıllarda hızla artan enflasyon, günlük hayatımızın her alanını olduğu gibi bankacılık sektörünü de etkiliyor. Bu değişimlerden biri de ATM'lerde kullanılan banknotların değerlerinde yaşanan dönüşüm. Bankalar, yüksek enflasyona ayak uydurmak ve işlem hacmini optimize etmek için ATM'lerden çekilebilecek banknotların değerlerinde kritik bir değişikliğe gidiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son zamanlarda bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerinde olduğunu ifade eden Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, açıklamasının devamında, bankaların ATM slotlarında 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha büyük değere sahip 200 TL'lik banknotları tercih etmeye başlaması bu değişikliğin en net göstergesi.
Yaşanan bu durum, ATM'lerin para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini büyük ölçüde etkiledi.

Durdurulamayan enflasyon ve devamlı bir suretle artan hayat maliyetleri sebebiyle 200 TL'lik banknotların kullanımının artması, bankaları 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerden çıkarmaya almaya sevk etti.
Bankalar tarafından alınması kararlaştırılan bu yeni uygulama, Ramazan bayramının ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki ATM'lere yayılacak. Böylece, vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebilecekler.
Mevcut durum, bilhassa küçük miktarlarda nakit gereksinimi olan vatandaşlar için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı