Ayçiçek yağı fiyatlarını yükseltecek gelişme! Uzman isimden kuraklık uyarısı

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun, havaların kurak gitmesi nedeniyle ekim zamanı olan mısır ve Ayçiçeğinde ne üreticinin ne de tüketicinin yüzünün güleceğini belirtti.

EKONOMİ 29.04.2024, 13:35
Ayçiçek yağı fiyatlarını yükseltecek gelişme! Uzman isimden kuraklık uyarısı
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun, Ayçiçeği ve mısır tohumlarının ekim zamanı olduğunu söyledi. “Şu anda ayçiçeği ve mısır tohumlarının ekim zamanı. Mazot fiyatlarının ve tohum fiyatlarının pahalılığı çiftçinin boynunu büküyor. Bu ekimi yapıyoruz ama ardından sulama yapıyoruz.  Havaların kurak gitmesi bu anlamda da sıkıntı oluşturuyor" diyen Uzun, "Hem tane kaybı hem saf kaybı olacak, rekolte düşecek, fiyatlara yansıyacak” açıklamasında bulundu.

İşte Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun'un dikkat çeken o açıklamaları; 
“Şu anda ayçiçeği ve mısır tohumlarının ekim zamanı. Mazot fiyatlarının ve tohum fiyatlarının pahalılığı çiftçinin boynunu büküyor. Bu ekimi yapıyoruz ama ardından sulama yapıyoruz.  Havaların kurak gitmesi bu anlamda da sıkıntı oluşturuyor. Umarız ki önümüzdeki günlerde yağış olur ve buğdaylarımızı, ayçiçeklerimizi ve mısırlarımızı sulamadan çıkartırız. Maliyetler yükseldiği için devletin desteği şu anda yeterli değil. Biraz artsa çitçi için çok iyi olacak. Şu anda alım fiyatları da henüz belli değil. Bunu biz kendimiz belirleyemiyoruz. Umarız alım fiyatları yüksek olur. Çiftçimiz zaten mazot ve gübre karşısında eziliyor. Beklenen yağışlar olmazsa verim düşecek. Hem tane kaybı hem saf kaybı olacak, rekolte düşecek, fiyatlara yansıyacak” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:48
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:47
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı