Bakan Koca'dan normale dönüş için yeni tarih ve aşı açıklaması

Gelen son dakika haberi bilgisine göre, Çin'den 10 milyon doz aşı gelecek. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Öte yandan Uğur Şahin Bilim Kurulu toplantısına katılacak.

GÜNDEM 18.05.2021, 12:20
19
Bakan Koca'dan normale dönüş için yeni tarih ve aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Koca kontrollü normalleşme dönemindeki aşı tedarik planlamasını anlattı. Koca, "Aşı kampanyasını güçlü yapmak istiyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına video konferansla katılacağını bildirdi.
Hem BioNTech aşısının tedariki hem de aşı kampanyası ile ilgili açıklama yapacak. 
Türkiye, haziran ayında 30 milyon doz daha BioNTech aşısı teslim alacak. Temmuz, Ağustos, Eylül ayları için de ciddi miktarda anlaşma yapıldı. 90 milyon dozu aşan aşı gelmesi planlanıyor.
"84 milyon Uğur hocadan duysun istiyorum" diyen Bakan Koca, bu hafta içinde Çin'den de 10 milyon dozun üzerinde Sinovac aşısının geleceğini söyledi.
Fahrettin Koca aşılama sürecindeki hedefi de anlattı. Amaç, haziran ayında 18-20 yaş üstü herkesi aşıya eriştirmek.
Fahrettin Koca, Faz 3 çalışmasının haziran ayı başında başlayabileceğini söyledi. Aşının ağustos ya da eylülde hazır olabileceğini söyledi.
Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, yerli aşıda Faz 2 için 500, Faz 3 aşaması için 10 bin gönüllü gerektiğini aktardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı