Biden, Genelkurmay Başkanı olarak Charles Q. Brown Jr’ı aday gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Genelkurmay Başkanı'nın bir sonraki adayı olarak Orgeneral Charles Q. Brown Jr'ı seçtiğini duyurdu.

GÜNDEM 25.05.2023, 22:45
5
Biden, Genelkurmay Başkanı olarak Charles Q. Brown Jr’ı aday gösterdi
ABD Başkanı Joe Biden, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr'ı bir sonraki Genelkurmay Başkanı olarak aday gösterdiğini Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle duyurdu. Biden, Orgeneral Brown'ı övdü ve askeri bilgi ve yeteneklerini takdir etti. Brown'ın, Avrupa, Orta Doğu ve Hint Pasifik bölgelerinde görev yapmış olduğunu ve dünya genelinde müttefikler ve ortaklar tarafından saygı gördüğünü belirtti. Biden, ayrıca Brown'ın terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyonun içinde önemli bir rol oynadığına değindi.
Biden, Orgeneral Brown'ın liderlik yeteneklerini vurgulayarak, değişimlere hızlı bir şekilde uyum sağlamanın önemine dikkat çekti. Ayrıca Çin ile rekabeti yönetmek ve Avrupa'daki güvenlik meseleleriyle yüzleşmek gerektiğini ifade etti. Biden, Senato'yu Brown'ın adaylığını destekleyerek onaylamaya çağırdı.
Orgeneral Mark Milley'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Biden, Milley'in dünyanın karmaşık güvenlik ortamında liderlik ettiğini ve NATO ile Hint Pasifik bölgesindeki ittifakları güçlendirdiklerini belirtti. Ayrıca yeni ortaklıklar kurduklarını ve uzay, siber tehditler, iklim değişikliği ve küresel salgın gibi zorluklarla mücadele ettiklerini söyledi.
Savunma Bakanı Lloyd Austin de Biden'ın Brown'ı Genelkurmay Başkanı adayı göstermesini coşkuyla karşıladığını belirterek Brown'ın stratejik yeteneklere sahip bir askeri lider olduğunu vurguladı.
Eğer Senato Brown'ın adaylığını onaylarsa, Brown Jr, Colin Powell'dan sonra ABD tarihinde Genelkurmay Başkanı olarak görev yapacak ikinci siyahi Amerikalı olacak. Brown'ın Pasifik bölgesinde görev yapmış olması, ABD'nin Çin stratejisi açısından önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.
Genelkurmay Başkanı adayı olarak seçilmesinin yanı sıra, Brown'ın ABD ordusundaki ırkçılığa ilişkin yaptığı video yayını da dikkat çekmiş ve onu demokratlar arasında favori haline getirmişti. Bu çıkışıyla Brown, ABD Hava Kuvvetleri içindeki ayrımcılığı ve ön yargıları eleştirmişti.
Mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in görev süresi bu yıl sona eriyor ve Brown, Senato'nun onaylaması halinde Genelkurmay Başkanı olarak atanacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı