Birol Aydın: "Yılda 40 bin konutu ücretsiz dönüştüreceğiz"

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın TGRT Haber'de Cem Küçük'ün programına konuk oldu. Aydın, beklenen büyük İstanbul depremine dikkat çekti.

GÜNDEM 26.03.2024, 10:20
3
Birol Aydın:
Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın TGRT Haber'de Cem Küçük'ün konuğu oldu.
Program başında Aydın, Cem Küçük'e Saadet Partisinin üç yıldır yürüttüğü kampanya olan Ata tohumu projesi kapsamında hediye verdi. Ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Birol Aydın, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını ve İstanbul'da  yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini dile getirdi.

Program'da beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili projelerini anlatan Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın kentsel dönüşümün ortaya koyulamadığını buna gerekçe olarak ne gösterilse gösterilsin bunun bahane edilemeyeceğini dile getirdi. 
Aydın "Çok seçim geçirdik İstanbul'da Türkiye'de bu sefer bu seçimde insanlarımız çok yorgun bir de korku hali var. Bu korku depremle ilgili daha çok. Ekonomik kaygı hayat pahalılığı büyükşehirlerde kendisini daha çok hissettiriyor. Bütün hizmetlere rağmen hala bir keşmekeşlik devam ediyor.  Betonuyla İstanbul üzerimize üzerime doğru gelmekte... Şimdi son 20 yıldır İstanbul'da en çok konuşulan depreme dayanıksız konutlarımızın varlığıdır. Bu kadar konuşulmasına rağmen ilerleyememişiz. Neticede bugün insanımız başını yastığa koyarken bir kaygı bir endişe ve bir korkuyla koyuyor." dedi.

Planlanan kentsel dönüşüm projeleri için İstanbul'da emsal artışların ve metrekare küçültülmesi üzerine de vatandaşlardan para talep edilmesinin sıklıkla gündeme getirildiğini ifade etti. Vatandaşın bu yükün altına giremediğinin altını çizen Aydın, " Ama yukarda mega mega projeler açıklanıyor. 5 yıl önce büyük vaatlerle iş başına gelenlerin yine bu konuyla ilgili çok somut bir dönüşümü gerçekleştirmediğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni bir İstanbul'un ortaya koyulabileceğini ifade eden Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, insanı ve aileyi esas alan bir bakış açışının geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Birol Aydın, seçim sürecinde herkesin bir şeyler söylediğini ancak asıl konuşulması gerekenin İstanbul olduğunu vurguladı.  Aydın "Biz Saadet Partisi olarak merkezinde insanın, ailenin ve mahallenin olduğu bir İstanbul tasavvur  ediyoruz. Yılda 40 bin konutun ücretsiz dönüşümünü vaat ediyoruz. En riskli binalardan başlayarak bu dönüşümü gerçekleştireceğiz." dedi.

İstanbul'da hızla artan trafik sorununa dair çözüm yolları sunacaklarını belirten Saadet Partisi İBB adayı Aydın şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın büyük şehrinde de trafik var. Trafiksiz büyük metropoller yok. Ama büyük metropollerde Avrupa'da trafiğin yavaşlaması hali var biz ise duruyoruz. Her yıl bir ayımız anlamsızca trafikte geçiyor. Anlamsızca bir şişme var trafikte... Küçük dokunuşlarla bugün 45 dakikayı 30 dakikaya 30 dakikayı da 15 dakikaya düşürebiliriz.  
İstanbul'un iradesinin önünde kimse duramaz; 35 bin taksi bugün İstanbul'un ihtiyacıdır. İstanbul'u biz neden paylaşımlı yolculuktan mağdur bırakalım. Ulaşımla ilgili akupunktur dokunuşlarıyla birlikte bugün bir iyileştirme yapmak mümkün. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı