Brent petrol fiyatı yükseldi! Akaryakıta zam gelecek mi?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yakından takip edilen petrol fiyatları, yükseliş trendini sürdürüyor.

EKONOMİ 16.04.2024, 08:10
Brent petrol fiyatı yükseldi! Akaryakıta zam gelecek mi?
Bir biri ardına yaşanan küresel gelişmeler ham petrol fiyatlarını da doğrudan etkiliyor.
Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, İran'ın katil İsrail'i vurması, Ukrayna'nın Rusya'daki petrol rafinelerine düzenlediği insansız hava aracı saldırıları ve Rusya'nın iç piyasaya yönelik akaryakıt ihracatında kısıtlamaya gitmesi ilk çeyrekte fiyatların yukarı yönlü hareket etmesinde önemli faktörlerden biriydi. Bu durum, küresel petrol arzında önemli bir azalmaya yol açtı.
Hal böyle olun küresel petrol fiyatları da yükselişe geçti. Şu sıralarda brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 89,92 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan brent petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıyor. Türk Lirasının değer kaybetmesi ve ham petrol fiyatlarının yükselmesi ile açılan makas nedeni ile benzin ve motorin fiyatları zirveye çıkmıştı.
Şimdi ise vatandaşlar brent petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı.

Konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, uzmanlar söz konusu yükseliş nedeni ile akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda yeni bir zam gelmesinin olası olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı