Çıldır Gölünde buzları eridi, kutup manzaraları ortaya çıktı!

Ardahan'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Çıldır Gölü'nün yüzeyini kaplayan buz tabakasının hızla erimesine neden oldu. Bu durum, gölde eşsiz manzaraların oluşmasına yol açtı.

AİLE 19.04.2024, 10:35
1
Çıldır Gölünde buzları eridi, kutup manzaraları ortaya çıktı!
Ardahan'da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Çıldır Gölü'nü de etkisi altına aldı. Gölün yüzeyini kaplayan buz tabakası, sıcak havanın etkisiyle erimeye başladı.  Özellikle Akçakale köyü mevkiindeki buzlarda yoğun erimeler gözlendi. Bu durum, gölde eşsiz manzaraların oluşmasına neden oldu.
Eriyen buzlar, gölün bazı bölgelerinde kutupları andıran görüntüler oluşturdu. Buz kütleleri, gökyüzünün maviliğiyle ve karla kaplı çevredeki dağlarla birleşerek nefes kesici bir manzara ortaya koydu.
Çıldır Gölü'nün buz tutmuş hali kış aylarında balıkçılık, atlı kızak turları ve buz pateni gibi kış sporları için ideal bir ortam sunarken, eriyen buzlar ise bahar aylarında doğaseverler ve fotoğrafçılar için ilgi çekici bir yer haline getiriyor.
Çıldır Gölü'nün Antarktika'yı andırdığını ifade eden Aykut Yıldız, "Şu anda gölün kıyısındayız. Gölün yüzeyindeki buz kütlelerinin daha çözülmediğini düşünmüştük ama baktığımızda gölün bir kısmında buz kütleleri, bir tarafında ise suyun olduğunu gördük. Şu anda burası resmen Antarktika’yı andırıyor. Gölün yarısı buz kütleleri ile kaplıyken, yarısı da suyla kaplı ve buna çok şaşırdık’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı