Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nehirlerimizin istila edilmesine göz yummadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'de meydana gelen sel bölgesine gitti. Erdoğan, cuma namazı sonrası memleketi Güneysu'da konuştu.

GÜNDEM 23.07.2021, 14:20
36
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nehirlerimizin istila edilmesine göz yummadık
Son dakika haberler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selin vurduğu Rize'ye gitti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'ye yapacağı ziyaret kapsamında ilk olarak Güneysu Merkez Camii'nde Cuma namazı kıldı. Namaz sonrası açıklamada bulunan Erdoğan, "Yaylalarımızın, dere yataklarımızın, sahillerimizin, dağlarımızın, nehirlerimizin çarpık yapılar ve zihniyet tarafından istila edilmesine göz yummadık." dedi.

Rize’nin Güneysu ilçesinde vatandaşlarımızla birlikteyiz. https://t.co/r8L2ykbsbm
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 23, 2021

Erdoğan, namaz sonrasında konuşuyor:
İlçemizde maddi hasarlar oluştu. Geçen hafta meydana gelen sel felaketi ise Rize'mizin genelinde çok ciddi tahribata yol açtı. Sele kapılan 8 vatandaşımız kaybolurken 5 vatandaşımız da yaralandı. Kaybolan vatandaşlarımızın 6'sının cenazesine ulaşılırken 2 vatandaşımıza ulaşmak için yoğun çaba gösteriliyor. Bugüne kadar sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmlet aile ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Artvin Arhavi'deki kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Afet haberini aldığımız andan itibaren devletin tüm imkanlarını seferber ettik. 
Şu ana kadar ilimizde 328'i arama kurtarma personeli ollmak üzere toplam 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Afetten dolayı kapanan 426 yolun tamamı ulaşıma açılmıştır. Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup içme suyunda enerjide, haberleşmede herhangi bir sıkıntı yoktur. Selden zarar gören vatandaşlarımıza ilgili yardımlar yapılmaya başlanmıştır. Acil ihtiyaçlar için ilimize tahsis edilen 18 milyon liralık kaynaktan toplam 3 milyon lirası vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Rize merkez Çayveli, Güneysu ile 119 köyde hasar tespitleri 7/24 esasına göre çalışılarak 2 gün içerisinde tamamlanmıştır. 
Detaylar geliyor...
Rize’nin Güneysu ilçesinde vatandaşlarımızla birlikteyiz. https://t.co/r8L2ykbsbm — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 23, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı