Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "müjdesi"nin ne olduğu ortaya çıktı

TRT Haber özel yayınında cuma gününü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta "müjde" açıklayacağını söylemişti. Erdoğan'ın müjde olarak lanse ettiği konunun ne olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 04.06.2021, 12:00
8
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın
TRT Haber özel canlı yayınında açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma gününü işaret ederek “Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız” demişti. ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg, Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin Karadeniz'de bulunan yeni doğalgaz yatakları olduğunu söyledi. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini aktardı.
Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.
Sakarya sahasında keşfedildiği belirtilen doğalgaz miktarına ilişkin bağımsız bir denetimin bulunmadığını kaydeden Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğalgazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.

Haberde ayrıca, Erdoğan'ın muhtemel yeni doğalgaz keşfine ilişkin söz konusu açıklamasını, 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturası da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun süredir süregelen ekonomik zaafiyetlerinden bazılarına bir çözüm olarak sunduğunu' yazdı. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda tarih ve saate yer verdi. Kum saati ile paylaşım yapan Bakan Dönmez, açıklama saati olarak 18:00'ı işaret etti.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı