Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İsrail, terör ve ekonomi konuları masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık bir aradan sonra yarın, 16 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanıyor.

GÜNDEM 15.04.2024, 14:35
1
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İsrail, terör ve ekonomi konuları masada
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yoğun bir gündemle toplanmaya hazırlanıyor. Toplantıda, bölgesel ve iç siyasi konular başta olmak üzere birçok kritik başlık ele alınacak.

Toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri, katil İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve bölgede artan gerilim olacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendirilecek ve bu konuda yeni adımlar atılması için görüşmeler yapılacak.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak ve operasyon takvimi netleştirilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta 22 Nisan'da Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu önemli ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da Kabine toplantısında konuşulacak konular arasında yer alıyor. 

Kabine toplantısının diğer bir önemli gündemi ise ekonomi olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacak. Özellikle enflasyonun düşürülmesi için atılabilecek ilave tedbirler masaya yatırılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı