“D-8’in uluslararası rolünü güçlendireceğiz”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, "D-8 gibi yapıların uluslararası ilişkilerdeki rolünü güçlendireceğiz." dedi.

GÜNDEM 31.01.2023, 04:35 31.01.2023, 11:09
2
“D-8’in uluslararası rolünü güçlendireceğiz”

Dış ilişkilerde barışçıl prensiplere uygun olarak hareket edileceğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, “Göçmenler ile ilgili Avrupa Konseyi ve Türkiye’nin uyum içinde çalışmasını sağlayacağız. Başta Türk devletleri teşkilatları olmak üzere D-8 gibi yapıların uluslararası ilişkilerdeki rolünü güçlendireceğiz. Filistin konusunda Türkiye güvenilir bir ülke olarak masadaki yerimizi alacağız. Azerbaycan ile ilişkilerimizi daha da ilerleteceğiz. Kıbrıs sorununa adil bir çözüm bulmak temel amacımızdır. Türkiye’nin doğu Akdeniz’de yalnızlaştırılmasının önüne mutlaka geçilecektir. Deniz yetki alanlarının kısıtlanmasının çoklu mücadele ile çözümlenmesi için çalışacağız. Ege Denizi’ndeki egemenlik alanlarımıza zarar verecek hiçbir gelişmeye izin vermeyeceğiz. AB ile olan ilişkilerimiz gibi ABD ile aramızdaki ilişkiyi de kurumsal düzeyde sürdüreceğiz. Müttefiklik ilişkilerini karşılıklı güvene dayalı olarak ilerleteceğiz. Afrika ile ilişkilerimizi çok yönlü ve nitelikli ilişkiler olarak düzenleyeceğiz. Şangay İşbirliği Teşkilatı ve yine o bölgede oluşan örgütlerle ilişkilerimizi diğer bölgelerde olduğu gibi gerçekçi, sürdürülebilir bir zeminde gerçekleştireceğiz. Göç İdaresi başta olmak üzere sığınmacılar ile ilgili yapıları tekrar güçlendireceğiz. Ülkemizin tampon ülke haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Sınırlarımızı tahkim edecek, kaçak geçişlere müsaade etmeyeceğiz. Geri gönderme merkezlerinin sayısını ve kapasitesini artıracağız. Sığınmacıların kontrolsüz yoğunlaşmasına izin vermeyeceğiz. Kentlerimizde gettolaşmasına da izin vermeyeceğiz. Mültecilerin mümkün olan en kısa sürede ülkelerine geri dönmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara’da düzenlenen ve kamuoyuna açıklanan mutabakat metni programına Millet İttifakı’nın liderleri de katıldı. Salona beraber gelen liderler katılımcılardan büyük alkış alırken, isim isim anons edildi. Açıklamalardan sonra kürsüye çıkan liderler, ortak mutabakat metniyle beraber fotoğraf çektirdi.

Yolsuzluğu, fırsat eşitsizliğini ve haksızlığı Türkiye’nin zihninden sileceklerinin altını çizen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, gençlere ve çocuklara umut vaat ettiklerini ifade ederek, “Devlet okullarında bütün çocuklara bedava kahvaltı ve öğle yemeği verilecek. Bebeklere ise mama ve bez desteği vereceğiz. Çocukların şiddet ve istismarına karşı har türlü önlemi alacağız. Geliri belli bir seviye altında olanlara gelir desteği sağlayacağız. İsteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı bulunan ev hanımlarına da kolaylık sağlayacağız. İnsanın onuruna yakışır bir çalışma hayatı sağlayacağız. Artık ülkemizde kaçak, yabancı işçi çalışmayacak. Kayıt dışı çalışmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Biz ülkemizin konut sorununu da çözeceğiz. TOKİ sosyal konut yapmaya devam edecek. Yabancıların gayrimenkul alarak vatandaşlık almasının önüne geçeceğiz. Bugün sağlık alanında geriye doğru gidiyoruz. İlk olarak cumhurbaşkanı doktorlara giderlerse gitsin demeyecek. Artık insanlarımız randevu sisteminde saatler harcamayacak. Hastanelerdeki yığılmaları mutlaka önleyeceğiz. Aile sağlığı merkezlerinin kapasitelerini kuvvetlendireceğiz. İlaç krizine de son vereceğiz. Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı’nı kuruyoruz” dedi.

Tarım alanında birçok düzenlemenin uygulamaya konulacağına dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, tarımda ürünlerin taban fiyatlarının insan onuruna yakışır bir biçimde belirleneceğini belirterek, “Tarımsal destekleri gayri safi milli hâsılanın yüzde 20’sinin altında olmayacak şeklide uygulayacağız. Tarım ürünlerinde taban fiyatlarını insan onuruna yakışır şekilde belirleyeceğiz, üreticileri fiyat artışına karşı koruyacağız. Destekleri üretim öncesinde vereceğiz. Ziraat Bankası’nı tekrar çiftçinin bankası yapacağız. Zirai ilaç kullanımını takip altına alacağız. Esnafımıza geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. Küçük esnafımızı korumak ve haksız rekabeti engellemek için gerekli düzenlemeleri hızla uygulayacağız. Kanal İstanbul projesini göreve başladığımız gün iptal edeceğiz. İhracat desteklerini gözden geçirecek ve yeni nesil destekler hazırlayacağız. Çevreye zarar veren yapılara izin vermeyeceğiz. Herkesin ücretsiz, güvenilir suya ulaşımı hakkını yasal olarak garantiye alacağız. Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kuracağız. Afet çerçeve kanunu çıkararak tüm yönleri ile ele alacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı