D–8 den İslami oyunlara

Erbakan Hoca’nın eseri yerine 28 Şubat artığı iktidarların icraatlarına sahip çıkıldı D-8 unutuldu.

GÜNDEM 11.08.2022, 06:10
1
D–8 den İslami oyunlara
Ümmet gözünü Türkiye’ye dikmiş durumda, Türkiye ise oyun peşinde…
Yıllarca “Türkçe Olimpiyatları” adı altında statları doldurup olmadık ifsatlara imza atan zihniyet, bugünlerde Konya’da karşımıza çıktı. Dün akşam neredeyse tüm televizyon kanallarının ortaklaşa canlı yayınıyla açılışı yapılan “İslami Dayanışma Oyunları” için çok büyük hazırlık yapılmıştı. Açılış töreninde büyük bir şatafat göze çarparken, Erbakan Hoca’mızın ümmetin kurtuluşu için hayata geçirdiği ve 20 yılı aşkındır unutulan D-8 akla geldi. 

Irak işgal edilmesin, Mısır kan gölüne dönmesin, Libya ve Suriye parçalanmasın diye Erbakan Hoca’mızın büyük çabası ile kurup hayata geçirdiği D-8, 28 Şubat artığı iktidarlar tarafından rafa kaldırılırken, bu büyük proje AKP iktidarı tarafından da benzer muameleye tabi tutulmuştu.

Adının “İslami Dayanışma Oyunları” olması ve ortaya çıkan manzaranın büyük bir bölümünün ise gayr-i İslami olması başka bir tartışmanın odağı oldu. Her ne kadar “benzer manzaralara alıştırılmış olan kitle kulağının üzerine yatsa” da dini hassasiyetlerini yitirmemiş olan insanların büyük tepkisine neden oldu. Öyle ki Amerikan ürünü McDonald’s’ın sponsor olduğu müsabakaların bulunduğu organizasyonun sadece adı İslami.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı