Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz gemisi yola çıktı

Doğu Çin'de inşa edilen ve 700 bin metreküp doğal gaz taşıma kapasitesine sahip dev gemi, ilk seferi için Endonezya'ya doğru yola çıktı.

EKONOMİ 25.03.2024, 11:35
Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz gemisi yola çıktı
Doğu Çin'de inşa edilen ve dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemisi ünvanını alan gemi, 23 Mart Cumartesi günü teslim edildi. Gemi, ilk seferi için Endonezya'ya doğru yola çıktı.

Her seferde 700 bin metreküp sıkıştırılmış doğal gaz taşıma kapasitesine sahip olan gemi, Endonezya'daki enerji tesislerine gaz ulaştırmak için kullanılacak. Özellikle yüksek talep dönemlerinde tesislerin ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynayacak.
110 metre boyundaki gemi, saatte 14 deniz mili (yaklaşık 26 km) hızla seyredebilecek şekilde tasarlandı. 

Sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcısı gemi, doğal gazı basınçlı konteynerler içinde normal sıcaklıkta depoluyor. Bu sayede sıvılaştırılmış doğal gaz taşımacılığına kıyasla daha az altyapı yatırımı ve daha düşük maliyet avantajı sunuyor.

Bu ilk geminin teslimatı, ileride deniz yoluyla hidrojen taşımacılığı için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sıkıştırılmış doğal gazın gemi ile taşınması, hidrojenin nakliyesi için de umut vadeden bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı