Ekonomik kriz vurdu! İki Türk şirket iflas etti..

Ekonomideki kötü gidişat vatandaşı olduğu kadar şirketleri de büyük ölçüde etkiliyor. Öyle ki ekonomik kriz veteriner hekimlik hizmetleri ve ambalaj alanında faaliyet gösteren iki firma iflas etti!

EKONOMİ 25.04.2024, 09:35
Ekonomik kriz vurdu! İki Türk şirket iflas etti..
Ekonomik krizin gölgesinde artan döviz kuru ve enflasyon, birçok şirketi mali açıdan zor duruma sürüklüyor. Bu zorluklarla başa çıkmakta zorlanan firmalar birer birer kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Son olarak, Bursa'da faaliyet gösteren iki şirketin iflas ettiği duyuruldu.
Veteriner Hekimlik Hizmetleri Hay. San ve Tic. Ltd. Şirketi ve Ted Kağıtçılık Ambalaj Pazarlama Ticaret Limited Şirketi isimli firmaların iflas kararı, İnegöl İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından alındı.
Her iki firmada ekonomik kriz, Artan döviz kuru ve enflasyon, firmaların maliyetlerini kontrol altına almasını zorlaştırdı. Bu durum, firmaların borçlarını ödeyememelerine ve iflasa sürüklenmelerine yol açtı.

İnegöl'de bulunan iki şirket, bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu. Konkordato, firmaların borçlarını yeniden yapılandırmalarını ve iflastan kurtulmalarını sağlayan bir yasal düzenlemedir.
Ancak, konkordato talepleri kabul edilmeyen firmalar, iflas yoluna gitmek zorunda kaldı.

İflas kararı alan firmaların tüm varlıklarının tasfiye edileceği bildirildi. Bu kapsamda, firmaların alacaklıları ve borçluları ile ilgili işlemler de yasal çerçevede yürütülecek.


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı