“En büyük bayram Kudüs-ü Şerif’in kurtuluşu olacaktır”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bayramın 3. günü, “En büyük bayram Kudüs-ü Şerif’in kurtuluşu olacaktır” sloganıyla bayramlaşma ve gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

GÜNDEM 13.04.2024, 04:35
2
“En büyük bayram Kudüs-ü Şerif’in kurtuluşu olacaktır”
Tüm Türkiye’de Cuma namazını müteakiben Kudüs ve Gazze için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması okunarak Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekilerek işgalci İsrail zulmü protesto edildi.
Siyonist İsrail’in Gazze’de sebep olduğu insanlık dramına karşı aylardır birçok protesto, gösteri, eylem ve basın açıklaması düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ramazan Bayramı’nda da Filistinli kardeşlerini unutmadı. AGD tarafından bayramın 3. günü, ‘En büyük bayram Kudüs’ü Şerif’in kurtuluşu olacaktır’ sloganıyla gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma programı düzenlendi. Tüm Türkiye’de merkezi camilerde düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma programlarına birçok vatandaş katıldı. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra okunan basın açıklamasıyla Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekilerek işgalci İsrail zulmü protesto edildi.

AGD Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’de Gazze’de şehit düşen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazlarından sonra okunan basın açıklamasında, “İslam ümmetinin selameti açısından büyük bir öneme sahip olan 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 6 ay aşkın bir süre geçti. Bu süre zarfında işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı amansız bir mücadele veren ve bir direniş destanı yazan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu bayram Filistin’in işgal altında olduğu son bayram olacaktır ve Müslümanlar Allah’ın izniyle önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Kudüs’te Mescid-i Aksa’da kılacaktır. Mescid-i Aksa başta olmak üzere nehirden denize tüm Filistin topraklarının özgürlüğüne giden bu süreçte daha çok öldürenler değil daha çok bedel ödeyenler muzaffer olacaktır. 7 Ekim 2023’ten bu yana her türlü bedeli ödeyen Filistin halkının zaferi de Allah’ın izniyle çok yakındır” ifadelerine yer verildi.

İsmail Henniyye’nin ailesinin şehit olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu bağlamda bedel ödeyenler kervanının en önde giden isimlerinden olan HAMAS lideri İsmail Heniyye’nin üç evladı ve üç torununun şehadete erişmesi bedel ödemenin ne anlama geldiğini gözler önüne sermiştir. Zira Heniyye’nin üç oğlu ve üç torunu Filistin halkının ödediği bedelin somut örneklerinden biridir. HAMAS lideri İsmail Heniyye, oğulları ve torunlarının şehadet haberini aldığı an göstermiş olduğu tavırla bir yandan yürekleri dağlayan öte yandan ise dava adamının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. En içten dileklerimizle taziyelerimizi ilettiğimiz HAMAS hareketinin lideri, büyük mücâhid ve dava adamı İsmail Heniyye bilmelidir ki; Türkiye’mizin inançlı evlatları kendisinin ve ailesinin bir mensubudur” denildi.

Açıklamada bireysel çabanın da önemli olduğu vurgulanarak, “Edeceğimiz dualarla, yapacağımız infaklarla, zulme karşı dile getireceğimiz tekbirlerle meydanları doldurmaya devam edeceğiz ve Gazze cihadının sevabından bizler de hissemizi alacağız. Ve nihayetinde özgür Kudüs’ün sokaklarında hep birlikte en güzel bayramları kutlayacağız.  İçerisinde bulunduğumuz bayram, Allah’ın izniyle, İslam âleminin zulüm altında inlediği son bayramdır. Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Arakan’da ve zulüm altında inleyen nice coğrafyadaki acıların son bulacağı günlerin yakın olduğunu görüyoruz.  Bizler bugün burada zulüm yeryüzünden silinene dek bir an olsun durmayacağımızı ve zalimlerin karşısında, mazlumların ise yanında olacağımızın sözünü veriyoruz” değerlendirmelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı