Enerjiden, turist rehberliğine.. Meclis yoğun gündeme hazırlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yoğun gündem ile mesaiye başlayacak. Mecliste, Türkiye'nin enerji politikası, turizm sektörü ve dijital ekonomi gibi konular gündeme gelecek.

SİYASET 26.03.2024, 13:35
1
Enerjiden, turist rehberliğine.. Meclis yoğun gündeme hazırlanıyor
31 Mart yerel seçimlerinden sonra yoğun bir mesaiye girecek olan TBMM, enerji, turist rehberliği ve kripto varlıklar gibi önemli alanlarda düzenlemeler içeren kanun tekliflerini ele alacak.

Meclis yoğun mesaisinde yerli ve ithal doğal gazın LNG olarak pazarlanmasını ele alacak. 
Ayrıca enerji verimliliği projelerine destek, yenilenebilir enerji alanlarının genişletilmesi ve olağanüstü hallerde elektrik kesintilerinin önlenmesi konuları ele alınacak.

Öte yandan toplanacak mecliste önemli gündem maddelerinden biri de turist rehberliği ve seyahat acentelerine getirilecek yeni kuralları kapsayacak.
Söz konusu düzenleme ile yabancı dil yeterlilik belgesi olmayanlar da Türkçe rehber olabilecek, sanat tarihi ve arkeoloji mezunları için turist rehberliği eğitimi şartı kaldırılacak. Ayrıca seyahat acentelerinin müşterilerini zorla alışverişe götürmesi yasaklanacak.

Ayrıca dijital paralarda Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olacak. 
Nisan ayında Meclis'e sunulması planlanan kripto varlıklar kanun teklifi, dijital paraların alım satımı ve vergilendirilmesi gibi konularda düzenlemeler getirecek.

Nisan ayında TBMM'de yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk görüşmelere başlanması bekleniyor. Tüm siyasi partilerden görüş alınarak genel bir çerçeve belirlenmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı