Fahrettin Koca ve Mahmut Özer’e sosyal medyada istifa çağrısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sosyal medyada istifa çağrısı yapıldı.

GÜNDEM 10.09.2021, 08:30
11
Fahrettin Koca ve Mahmut Özer’e sosyal medyada istifa çağrısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sosyal medya üzerinden istifa çağırısı yapıldı. İki bakan için açılan hashtagler ilk sıralarda yer alıyor.
Bakan Koca'nın dün akşamüstü yaptığı açıklamalarda kamu çalışanlarına aşı ve PCR zorunluluğu getirilmesini duyurmasının yankıları sürüyor. Koca o açıklamalarında, "Biz ayrıca pazartesiden itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da öğrencileri de taramak istiyoruz. Rastgele tarama yapıp belirtisi olmadan toplumdan veya öğrencilerimizde virüsün yaygınlığını görmüş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.
Sağlık Bakanı Koca'nın bu açıklaması tepki çekerken sosyal medyada vatandaşlar tarafından "Ellerini çocuklarımızdan çek" ifadeleriyle binlerce istifa çağrısı yapıldı.
Milli Eğitim'in yeni bakanı Mahmut Özer'de istifaya çağrılan bir başka isim oldu. Özer’e tepki ise 107 bin öğretmen açığı varken 15 bin atamanın yapılması ve atamaların KPSS 2020 sonuçlarını kapsamıyor olması üzerinden gösterildi.
Bakan Özer'in açıkladığı 15 bin öğretmen atama takviminde “Bu takvime göre yapılacak atama işleminde 2020-2021 KPSS puanları ile başvurular alınacaktır” denilmesi sonrasında başlayan tepkiler binlerce paylaşıma dönüştü.
Öte yandan CHP Ankara Milletvekili, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya da bu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “2020 ve 2021 KPSS'ye girenlerin hakları ayrı ayrı gasp edilmiştir. Ziya Selçuk gibi #MahmutÖzerİstifa etse de sonuç değişmeyecektir. Çünkü sorumlu ve tek yetkili Erdoğan'dır” ifadelerini paylaştı.
İşte o gündem...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı