Fehmi Koru: Sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber'i tercih ediyor

Fehmi Koru, Erdoğan'ın ABD ve Avrupa ülkerine acıdığını belirterek "Sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber'i tercih ediyor" dedi.

GÜNDEM 16.01.2022, 10:50
6
Fehmi Koru: Sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber'i tercih ediyor
Fehmi Koru, kişisel blogunda yazdığı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın'da söylediği sözlere atıfta bulunarak ""Sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber'i tercih ediyor" dedi.
"Gel de şaşırma." diyerek yazısına başlayan Koru, " AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Aydın’daydı. Orada partisi üyeleri önünde yaptığı konuşmada söyledi, ben de konuyu haberleştiren gazeteden -biraz da şaşkınlıkla- dedikleri arasından şunları aynen not ettim" diyerek Erdoğan'ın şu sözlerini aktardı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD’de ve Avrupa ülkelerinde enflasyonun 6-7 katına çıktığına, oralarda gıda ürünlerinin bile bulunamadığına inandığını söyleyen Fehmi Koru, "Bu arada ülkemizde durumun sorunsuz olduğunu da düşündüğü anlaşılıyor.
Şaşırmayayım da ne yapayım.
ABD’de enflasyon yükseliyor, doğru, ancak 6-7 kat değil; açıklanan son enflasyon oranı yüzde 7. Yalnızca yüzde 7. Avrupa’nın belli başlı ülkelerinin enflasyon oranları yüzde 7’nin de altında; ortalama oran yüzde 6.5…
Ülkelerin ilgili kurumları artan enflasyonu dizginlemek için birkaç aşamalı reçeteler açıklamakta. Hedefleri, yine eskisi gibi, makul bir enflasyon oranına fazla vakit kaybetmeden ulaşmak." ifadelerini kullandı.
Yazısının devamında "ABD’nin en dikkat çekici ekonomik sorunu evlere şenlik" diyerek Koru şöyle aktardı:
Fehmi Koru yazısında Türkiye'deki işsizlik oranları ile enflasyon rakamlarını ABD ile Avrupa ülkeleri arasında kıyas ederek şu ifadelerini kullandı:
Yazısının sonunda FOX Haber'in izleyicileri farklı bir Türkiye tablosu hakkında bilgilendiriliyor her akşam; buna karşılık a-Haber izleyicileri gün boyu sorunsuz bir Türkiye tablosunu keyifle izlediğini aktaran Fehmir Koru, "Sanıyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan FOX Haber’e hiç ilgi duymuyor, haberdar olmak istediğinde a-Haber’i tercih ediyordur." dedi.
"Gelişmiş ülkelerin 6-7 katına çıkan enflasyon ve artık ipin ucunu kaçırdıkları para genişlemeleriyle şaşkın şekilde sağa sola yalpaladığı bir dönemde, Türkiye, kendi rayında güvenle yoluna devam ediyor. Amerika’ya bak, enflasyon felaket. Avrupa’ya gelin, aynı. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Hamdolsun Türkiye’nin böyle bir sorunu yok."
"Açıklanan işsizlik rakamları ‘tam istihdam’ durumuna erişmeye az kaldığına işaret ediyor.
Böyle sorun dostlar başına."
‘Tam istihdam’ın, yani çalışma arzusu duyan herkesin iş bulabildiği bir ortamın riskler içerebildiğini ABD örneğinde gördük. Bu sebeple her ülkede bir miktar işsiz bulunması normal. Ama oran ne olmalı?
Almanya’da ne kadar? (Cevap: %5.2).
Bulgaristan’da? (%4.8).
Fransa’da? (%8.1).
Avrupa Birliği ortalaması ne kadar? (%6.5).
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre bizde durum ABD’den ve Avrupa ülkelerinden çok daha iyi. Onlarda gıda maddeleri kıtlığı bile çekiliyor. Sonra enflasyon da felaket…"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı