Finans dünyası iftarda gençlerle bir araya geldi

Türkiye’de katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren kurumların yöneticileri, İslami finans alanında eğitim alan gençlerle buluştu. FinansGenç öğrencileri, alanın duayenlerini tanıdı ve tecrübelerini dinledi.

GÜNDEM 27.03.2024, 04:35
1
Finans dünyası iftarda gençlerle bir araya geldi
Katılım finans alanında faaliyet gösteren şirketlerin genel müdürleri ve yöneticileri ÖNDER Gençlik projesi olan FinansGenç’in iftarında bir araya gelerek, programda yer alan öğrencilerle tanışıp tecrübelerini paylaştı. ÖNDER Gençlik tarafından yürütülen bir proje olan FinansGenç öğrencileri ve alanın uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen iftar, Cemile Sultan Korusu’nda yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan selamlama konuşması yaptı. Ceylan, gençlere olan inancının katlanarak büyüdüğünü belirterek, “Bizim projelerimiz insan odaklı, insan yetiştirme merkezli projeler. İnsan yetiştirmekle ilgili projeler de uzun soluklu projelerdir. Biz Finans Genç projemizi bu noktada uzun soluklu, sektörün inançlı kadro açığını kapatan gençleri yetiştirecek bir proje olarak görüyoruz. Bu işin sahaya dönüşü belki 5-10 yıl sonra karşımıza çıkacak. Biz adım adım, nitelikli bir kadro ile yolumuza devam ediyoruz. Bugün bir tohum atıldı, önümüzdeki yıllarda bir çınara dönüşecek ve sektörün insan kaynağını sağlayan bir yapı olacak” diye konuştu.

ÖNDER Gençlik Başkanı Erkam Salih Büyükdinç de ÖNDER Gençlik olarak pek çok projeyi yürüttüklerini belirterek, FinansGenç programının ilk olarak 30 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla Birikimli Atölye ile başladığını söyledi. Bu öğrencilerle yıl boyunca dersler yaptıklarını kaydeden Büyükdinç, “Geçen seneden farklı olarak hem İslam iktisadı alanında Birikimli Atölye hem de finansal teknolojiler alanında Dijital Atölye olacak şekilde FinansGenç’te 80 öğrenci arkadaşımızla beraberiz. Seneye üç bölüme çıkarmayı ve sermaye piyasaları tarafında da bir ekip oluşturmayı istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı