Fransa cephesinin tepkisi sürüyor: Finalde kural hatası var! Tekrar...

Arjantin'in Fransa'yı penaltılarla geçerek Dünya Kupası'nı kazandığı final maçının ardından tepkiler sürüyor.

SPOR 23.12.2022, 17:20
4
Fransa cephesinin tepkisi sürüyor: Finalde kural hatası var! Tekrar...
Birçok futbolsevere göre Dünya Kupası tarihinin en güzel final maçı olan Arjantin-Fransa karşılaşmasının ardından maç ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
Arjantin, seri penaltı atışları sonrasında kupaya uzanmış ve kutlamalar günlerce sürmüştü.
L'Equipe'in haberine göre Fransa cephesi, hakem Szymon Marciniak’ın kural hatası yaptığını iddia etti. Haberde Messi'nin 3. gol vuruşunu yapmadan Arjantin yedek kulübesinden bazı oyuncuların sahaya girdiğini net bir şekilde görüldüğü ve golün geçersiz sayılması gerektiği ifade edildi.

FIFA kurallarına göre ilgili kısımda, "Bir gol atıldığı sırada, sahadaki oyunculardan başka bir kişi (futbolcu, yedek futbolcu, kırmızı kart görmüş futbolcu, takım yetkilisi) sahaya girecek olursa gol geçersiz sayılmalıdır. Oyun, izinsiz sahada bulunan kişinin sahaya girdiği noktadan direkt serbest vuruşla başlamalıdır" deniyor.

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez'in ödül töreninde ve Arjantin'deki kutlamalardaki hareketleri Fransa cephesinden büyük tepki çekmişti. Final maçında mutlak golleri önleyen ve kupanın kazanılmasında başrol oynayan isimlerden olan Martinez, Arjantin'deki kutlamalarda kucağında Mbappe'nın fotoğrafının olduğu bir oyuncak bebeği tutmuştu.  
Yine L'Equipe'in haberine göre; Fransa Futbol Federasyonu, Martinez'in hareketleriyle ilgili FIFA'ya şikayette bulundu. Haberde Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Great'in Arjantinli mevkidaşı Claudio Tapia'ya Martinez'in davranışlarıyla ilgili bir mektup yazdığı da belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı