Gökhan Günaydın: Sandığa gitmeyen chp seçmeni akp seçmeninden 10 kat fazladır

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yerel seçim sonrasında “AKP seçmeni partisini cezalandırmak için sandığa gitmedi, bu geçici bir durumdur” şeklinde efsane üretildiğini belirterek, “Sandığa gitmeyen CHP seçmeni AKP seçmeninden 10 kat fazladır." dedi.

SİYASET 12.04.2024, 10:00
1
Gökhan Günaydın: Sandığa gitmeyen chp seçmeni akp seçmeninden 10 kat fazladır
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, X hesabından yaptığı paylaşımla 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimde oy kullanmayan vatandaşlara yönelik bir araştırma sonucuyla ANKA Haber Ajansı’nın bir sokak röportajının videosunu da paylaşan Günaydın, şunları kaydetti:
"Seçimlerden sonra bir efsane üretildi: 'AKP seçmeni partisini cezalandırmak için sandığa gitmedi, bu geçici bir durumdur.' İletimin ekine iliştirdiğim araştırma ve video tersini ortaya koyuyor; 1- Sandığa gitmeyen CHP seçmeni AKP seçmeninden 10 puan fazladır. 2- 20 yıldır yaşadığının farkına varan AKP seçmeni CHP’ye (ya da diğer muhalif partilere) oy vermiştir. AKP ile birlikte, AKP’nin değirmenine su taşıyan ya da taşıdığına inanılan partiler de önemli ölçüde oy kaybetmiştir. Şüphesiz araştırma bir veriyi ortaya koyarken, video subjektif bir görüşü yansıtmaktadır. Ancak seçim çalışmaları sırasında, sokakta videodaki benzeri tepkileri görme sıklığımız, AKP tabanının 20 yıldır süren haksızlık ve iktisadi zulme tepki göstererek kitleler halinde partisinden koptuğunu; üstelik de yine iddia edildiği gibi bu tepkinin sadece partiye değil asıl olarak Erdoğan’a yöneldiğini ortaya koymaktadır. AKP Genel Başkanı’nın geleceğe yönelik vaatlerinin etkisi sıfır olup, inandırıcı bulunmamaktadır. Yurttaş, çıkış yolunu CHP’de görmeyi ummaktadır.
10 ay evvel umutlarımızı adeta çökerten seçimlerden sonra ülkeye yaşam sevincini yeniden döndüren 31 Mart 2024, sorumluluğumuzu daha da artırmış durumdadır. Kimse 1989-1994 sendromuna kapılmasın. Devam edenler yanında 2019’da CHP ailesine katılan belediyelerimiz, pandemi ve iktisadi kriz dönemini büyük başarıyla yönetmişler ve yurttaşla güçlü bir dayanışma kurmuşlardır. 2024’te kervana katılan belediyelerimiz de eşgüdüm içinde aynı etkinliği göstereceklerdir. Tüzük değişikliği sonrasında ülkenin sorunlarını çözecek kadro ve programıyla Yüz Yıllık Çınar, sorumluluk ve görev bilinciyle, ülkemizin ve insanımızın geleceğini aydınlatacaktır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı