Yeni müfredat hangi sınıflarda başlayacak? Okullarda ders saatleri değişecek mi?

Bakan Tekin, yeni müfredatın 4 farklı sınıf düzeyinde gelecek eylül ayından itibaren başlayacağını açıkladı. Tekin ayrıca müfredatın yetiştirilebilmesi için haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde görüşlerin olduğunu dile getirdi.

EĞİTİM 26.04.2024, 04:25
1
Yeni müfredat hangi sınıflarda başlayacak? Okullarda ders saatleri değişecek mi?
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de uygulanacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredatın kademeli olarak hayata geçirileceğini duyurdu. Tekin, bu yeni müfredatın detaylarını içeren taslağın bir hafta boyunca kamuoyunun görüş ve önerilerine açık olacağını belirtti.
Yeni müfredatın en çok merak edilen tarafı ise uygulamasının ne zaman başlayacağıydı. Bakan Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, müfredatın kademeli olarak uygulanacağını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren adım adım hayata geçirileceğini ifade etti.

Bakan Tekin, yeni müfredatın tüm eğitim kademeleri ve sınıf düzeylerinde birden geçilmesinin, öğrencilerde farklı mağduriyetlere yol açabileceğini düşündüklerini belirtti. Bu nedenle, hazırlanan programın her kademede birinci sınıftan başlayarak uygulanacağını söyledi. Yeni müfredatın 4 farklı sınıf düzeyinde (okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıf) gelecek eylül ayından itibaren başlayacağını açıkladı.
Tekin ayrıca, bu kademeli geçişin başlangıç noktasında ders kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmediğini belirtti. Bu sınıflar için kitapların ilgili genel müdürlükler tarafından hazırlandığını ve yeni sürecin eylül ayında başlamış olduğunu vurguladı.

Aylık rutin öğretmen toplantılarında, müfredatın yetiştirilebilmesi için haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde görüşlerin olduğunu dile getiren Tekin, bu görüşler doğrultusunda müfredatı daha etkili hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. Tekin, müfredatın içeriğinde tekrarlanan bilgilerin çıkarıldığını ve çocukların akademik seviyelerini aşacak bilgilerin de müfredattan çıkarıldığını açıkladı.
Yeni müfredatın haftalık ders saatlerinde azalma olmayacağını belirten Tekin, programların bilgi edinmeden çok edinilen bilgilerin beceriye dönüştürülmesine odaklandığını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı