Habertürk’te neler oluyor? “Çok fazla soran oldu” deyip açıkladı

Habertürk haber portalında 6 gündür köşe yazısı yayımlanmıyor. Habertürk’ün bütün köşe yazarlarını işten çıkardığı iddia edilirken yeni Kemal Öztürk konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

GÜNDEM 03.06.2023, 14:15
18
Habertürk’te neler oluyor? “Çok fazla soran oldu” deyip açıkladı
Habertürk yazarlarının günlerdir neden yazmadığı konusunda tatmin edici bir cevap hala olmazken yeni bir gelişme yaşandı. Habertürk yazarı Kemal Öztürk ‘çok fazla soran oldu’ deyip son durum hakkında bilgi verdi. 
Ciner Yayın Holding’e ait Habertürk internet sitesinde köşe yazarlarının yazısı 6 gündür yayınlanmıyor. Hal böyle olunca  ‘yazarlar işten çıkarıldı’, ‘Ankara’dan baskı var’, ‘Ciner Medya satılıyor’ gibi iddialar ortaya çıktı. Habertürk satış iddiaları yalanlarken Habertürk yazarları neden yazmıyor sorusuna tatmin edici bir cevap verilmedi.

Ciner Yayın Holding bünyesinde yayın yapan Habertürk TV ve haber portalında Fatih Altaylı’dan sonra Serdar Turgut, Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk’ün de yazılarına da son verildiği iddia edilmişti.
Söz konusu iddialar sonrası Habertürk yazarı Kemal Öztürk sessizliğini bozdu. 

İşten çıkarıldı iddiasına ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Kemal Öztürk, “Bir süredir Habertürk'teki değişim çalışmaları nedeniyle köşe yazarlığıma son verildiğine dair haberler çıkıyor. Çok fazla soran olduğu için bir açıklama yapma ihtiyacı oldu.” dedi.
Gazeteci yazar Kemal Öztürk, “Köşe yazarlığının da gazetecilik gibi sahadan yapılmasını önceden beri savunan biriyim. Bu nedenle yönetim, normal köşenin dışında 'Kemal Öztürk ile sahada' adında ayrı bir sayfa açmıştı bana. Seçim gözlemlerinden, tarıma, Ukrayna savaşından Karabağ krizine kadar tüm saha gözlemlerimi bu sayfada yayınladım.” ifadelerini kullandı.
Kemal Öztürk, bundan sonra da aynı sayfada sahada köşe yazarlığı yapmaya devam edeceğini belirtti. 
Öztürk, ayrıca bu tarzı bir televizyon programına dönüştürerek vatandaşın gerçek gündemini kamuoyuna taşıyacaklarını ifade etti.
Kemal Öztürk, yeni yazılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlamasıyla ilgili TBMM ve Külliye'de düzenlenecek törenlerden gözlemlerine yer vereceğini sözlerine ekledi. Bu değişimin medyada önemli bir adım olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Kemal Öztürk’ün söz konusu açıklaması şöyle:

“Bir süredir @Haberturk'deki değişim çalışmaları nedeniyle köşe yazarlığıma son verildiğine dair haberler çıkıyor.
Çok fazla soran olduğu için bir açıklama yapma ihtiyacı oldu.
Köşe yazarlığının da gazetecilik gibi sahadan yapılmasını önceden beri savunan biriyim. 
O nedenle yönetim, normal köşe haricinde,  “Kemal Öztürk ile sahada” diye ayrı bir sayfa açmıştı bana. 
Seçim gözlemlerinden, tarıma, Ukrayna savaşından Karabağ krizine kadar tüm saha gözlemlerimi klasik köşemin haricinde bu sayfada yayınladım.
Bundan sonra da aynı sayfada sahadan yine köşe yazarlığı yapmaya devam edeceğim.
Bu tarzı televizyon programına da dönüştürerek sahada vatandaşın gerçek gündemini kamuoyuna taşıyacağız.
Şahsen bu değişimin medyada önemli bir açılım olduğunu düşünüyorum.
Bu tarzdaki yeni yazım Cumhurbaşkanı @RTErdogan göreve başlaması nedeniyle TBMM ve Külliyede düzenlenecek  törenlerden gözlemlerim olacak. İlgi gösterenlere teşekkür ederim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı