Hangi aşılar orucu bozar? Koronavirüs aşısı orucu bozar mı?

Ramazan ayında en çok merak edilen konulardan birisi de "Koronavirüs aşısı orucu bozar mı?" sorusu oldu. İşte aşı ve oruç ile ilgili merak edilen her şey...

GÜNDEM 05.05.2021, 15:15
14
 Hangi aşılar orucu bozar? Koronavirüs aşısı orucu bozar mı?
Din İşleri Yüksek Kurulu  COVID-19 aşısının yanı sıra diğer aşıların orucu bozup bozmadığına dair önemli bir bilgilendirme yaptı.
Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre  koronavirüs aşısı da olmak üzere yapılan aşılar orucu bozmamaktadır.
 Hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmadığını belirte Din İşleri Yüksek Kurulu, "Aşının vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir" ayrıntısını paylaştı. 
Kurul aşıların içeriğinde vücudu besleyici vitamin veya gıda içerikli bir içerikleri olmadığından orucu bozmadığını fakat bu konuda göz ardı edilmemesi gerekenin şüpheli şeylerden hep uzak durup şüphesizlere yönelmek olduğuna değindi.
Ramazan boyunca oruca engel olabilecek her şeyden uzak durulması gerektiğine işaret eden Diyanet İşleri gün içerisinde oruçluyken COVID-19 aşısını yaptırmak zorunda olanların ya da randevusu gün içinde verilenlerin rahatlıkla aşısını yaptırabileceğini duyurdu.
COVID-19 aşısının orucu bozmaması nedeniyle kaza ve kefaretin gerekmediğini vurgulayan kurul, "Koronavirüs aşısı dahil olmak üzere hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmamaktadır. Böyle şeyin vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir. Ancak gün içinde olmak isteyenler varsa olabilir, oruca zarar vermeyecektir bu durum" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı