Hizmet kusuru kazalar TBMM gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, hizmet kusuru gerçekleşen trafik kazalarını TBMM’ye taşıdı.

GÜNDEM 07.07.2022, 07:35
Hizmet kusuru kazalar TBMM gündeminde
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, hizmet kusuru trafik kazalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, Ulaştırma Bakanlığının trafik kazalarını önlemeye yönelik çalışmalarını sordu.

Her yıl sayısız vatandaşımızın trafik kazalarında hayatını kaybettiğinin altını çizen Karaduman, “Bu kazalarda ölümlerin yanı sıra yaralanmalar olmaktadır. Ülke olarak geçmişte yaşadığımız ve hala travma etkisine neden olan Marmara Depremi’nde yaşadığımız kayıpların daha fazlasını trafik kazalarında kaybederek neredeyse altı ayda bir ‘Marmara Depremi’ yaşamaktayız. Siyasetten sanata, üretimden tüketime kadar mecrayı derinden etkiyen trafik kazalarının önlenmesi ve etkisinin azaltılması için yekpare bir çalışmaya ve milli bilince ihtiyaç vardır. Bundan dolayı Bakanlığınızın trafik kazalarını önlemeye yönelik çalışmaları merak edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Karaduman, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti: “Son yirmi yılda kayıtlarda yer alan trafik kazası sayısı toplamda kaçtır? Söz konusu trafik kazalarından kaçına dair adli ve idari işlem başlatılmıştır? Sonuçlar nasıl gerçekleşmiştir? Işıklandırma, uyarı levhaları, tuzlama, asfaltlama, üstgeçit ve altgeçit eksiliği gibi hizmet kusuru sayılan nedenlerle gerçekleşen kazaların sayısı yıllara göre nasıl şekillenmiştir? Karayolları ve demir yollarının yol bakımları periyodik olarak hangi aralıklarla yapılmaktadır? Trafik kazalarının önlenmesine ilişkin çalışmalarınız nelerdir? Ülkemiz, trafik kazalarında ve trafik kazaları kaynaklı ölümlerde Avrupa ülkelerinde kaçıncı sıradadır? Gelişmiş ülkelerin trafik kazalarına ilişkin yaklaşımları irdelenmiş midir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı