İktidarın “timsah gözyaşları”

Çocukların eleştirdiği tek hükümet olma özelliği AK Parti’nin en büyük ayıbıdır.

GÜNDEM 19.09.2022, 07:35
İktidarın “timsah gözyaşları”
Saadet Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş ve Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu üyeleri bir araya gelerek, geçtiğimiz gün Ahilik Haftası nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklamasında Hatice Ataş, “Dar gelirliler ve orta sınıf, bu gelir dağılımındaki zalim timsah dişlerinin arasında un ufak olurken, iktidar ise maalesef “timsah gözyaşları” dökmektedir” dedi.Saadet Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş ve Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu üyeleri, bir araya gelerek, geçtiğimiz gün Ahilik Haftası’na ilişkin bir basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklaması, yerel medya mensupları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Hatice Ataş, hükümetin kötü ekonomi politikalarına dikkat çekerek, ekonomik anlamda ortaya atılan hedeflerin hiçbirisinin gerçekleştirilemediğini belirtti. Bunun yanı sıra yapılan basın açıklamasında Hatice Ataş, ekonomik sıkıntılara işaret ederek, seçimlerin önemine dikkat çekti.

Saadet Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş, yaptığı açıklamada, “Yılın ilk 8 ayını sıkıntılarıyla, mutluluklarıyla geride bıraktık. Başka bir deyişle yazı bitirdik; güze ulaştık. Kışa doğru yol alıyoruz. Saadet Parti’mizin Eylül ahilik ve esnaflık gündemiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2023 yılına ve seçimlere doğru hızla yaklaşıyoruz. Ekonomik sıkıntılar, insanımızın canını ve yaşantısını her geçen gün daha çok yakmaya ve acıtmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ahiliğin önemini vurgulayan Hatice Ataş, “Sosyal devletin teminatı olan Ahilik, ahlaklı kazanç için kurulmuş bir düzenin adıdır. 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan ve yüzyıllar boyunca varlığını koruyan Ahilik teşkilatı, toplumumuzun sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki hayatının düzenlenmesinde, sosyal adaletin gerçekleşmesinde ve ahlaki değerlerin yerleşmesinde önemli rol oynamıştır. Doğruluğu, dürüstlüğü, meslek ahlâkına saygıyı, cömert ve güler yüzlü olmayı esas alan; eğitime, alın terine, üretimde verimliliğe ve kaliteye büyük önem veren; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahiliğin ilkeleri, günümüzün ihtiyacı olan vazgeçilmez doğrulardır. Ahilik ilkelerinin hayata geçmesini sağlayacak olan hükümettir” şeklinde konuştu.

*Vatandaşın çocuğuna süt alamayacak kadar alım gücünün düştüğünü ifade eden Hatice Ataş, “Geçenlerde pazarda alışveriş yapan bir vatandaşımız, çocuğuna süt alamadığını ifade ediyor. Bir çocuğun içmesi gereken 1 litre sütün fiyatı 16 TL olmuş. Günde bir bardak içse ayda 240 TL. İki çocuğu olsa 480 TL. Vatandaş, ‘hadi et yemeyi geçtim, sebzeyi sayılı alıyoruz, günü kurtarma derdindeyiz’ diye ifade ediyor. Çocukların eleştirdiği tek hükümet olma özelliği AK Parti’nin en büyük ayıbıdır. Anne babalar çocukları için, çocuklar ise gelecekleri için endişeli bir şekilde büyüyor. Ancak biz söz veriyoruz ki, saadet ile selamete ereceğiz. Kara günler bitecek, çiftçi üretecek esnaf satacak vatandaş gülecek” açıklamalarında bulundu.

Hatice Ataş, yoksul grubuna dahil olan esnaf ve sanatkâr sayısının artışta olduğunu belirterek, “Dar gelirliler ve orta sınıf, bu gelir dağılımındaki zalim timsah dişlerinin arasında un ufak olurken, iktidar ise maalesef “timsah gözyaşları” dökmektedir. ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şeklinde şarkılar terennüm edilirken; meğer beraber yürüdüğü kesimler ifadesiyle faiz lobilerini, sermaye sahiplerini ve iktidar elitlerini kast ediyormuş. Bu olumsuz tablodan en fazla etkilenen grupların başında esnaflarımız gelmektedir.
Ekonominin ve toplumun bel kemiği olan esnaf borçlarını ödeyemezken, döviz korunun sürekli değişkenlik göstermesi esnafı içinden çıkılmaz bir duruma itmektedir. Okulların açılmasıyla esnafta hareketlilik beklenirken enflasyonla birlikte alım gücünün her geçen gün düşmesi, gerekli hareketliliğin gelmeyeceğinin göstergesidir. Orta sınıf olarak tanımladığımız esnaflarımızdan yoksul grubuna dâhil olan sayısı hızlıca artmaktadır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı