İnşaat devinin 15 şirketine el konuldu! Sahibine hapis cezası

İnşaat devi olan Dumankaya Grubu Şirketleri’nin sahibi Halit Dumankaya ile 4 çocuğunun yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, hapis cezası verdi. Grubun 15 şirketine el konuldu.

GÜNDEM 27.06.2022, 08:05
1
İnşaat devinin 15 şirketine el konuldu! Sahibine hapis cezası
İnşaat devi olan Dumankaya Grubu Şirketleri’nin sahibi Halit Dumankaya ile 4 çocuğunun yargılandıkları İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada karar çıktı. Grubun kurucusu Halit Dumankaya (79) ile oğlu Uğur Dumankaya’ya, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Ayla Dumankaya Pirinççi ile kardeşi Semih Serhat Dumankaya’ya ise 6 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, yurtdışında bulunan firari konumdaki Barış Dumankaya’nın dosyası için ise ayırma kararı verdi.

Mahkeme, grubun en büyük şirketi Dumankaya İnşaat dahil 15 firma için de müsadere (el koyma) kararı verdi.
HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre hali hazırda TMSF yetkililerinin kayyum olarak görev yaptığı şirketlere ilişkin müsadere işleminin, kararın kesinleşmesi ile birlikte başlayabileceği ifade edildi.

Dumankaya İnşaat’ın sahipleri hakkında yargı süreci devam ederken binlerce daire sahibi de evlerini alamamıştı. Ödemelerini yapmalarını rağmen dairelerini alamayan çok sayıda aile TMSF önünde eylem yapmıştı. Dumankaya’nın yarım kalan projeleri ise şunlardı :

Öte yandan, 60 yıl kadar önce temeli atılan Dumankaya İnşaat, bir kaç yıl öncesine kadar sektörde en çok konut üreten bir kaç firma arasında yer alıyordu. davada 7.5 yıl hapis cezası verilen Halit Dumankaya bir dönem siyasete de atılmıştı. Dumankaya 1991-95 döneminde ANAP İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştı.
“Mozaik, Adres Sancaktepe, Modern Vadi, Fikirtepe 1 ve 2 Projeleri…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı