İskenderun'da yüzlerce hasta ve sağlık personeli enkaz altında

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin neden olduğu yıkımdan acı haberler gelmeye devam ediyor.

ÇEVRE 07.02.2023, 11:10
8
İskenderun'da yüzlerce hasta ve sağlık personeli enkaz altında
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Devlet Hastanesi yerle bir olmasına neden oldu. Yaşanan yıkımda çok sayıda hasta ve sağlık personeli kurtarılmayı bekliyor.
Hatay’ın 250 bin nüfuslu ilçesi İskenderun’un merkezinde yer alan yüzlerce bina yerle bir oldu ve enkazda çok sayıda kişinin bulunduğu ifade ediliyor.
Sözcü'nün haberine göre, kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının yetersiz kalması üzerine yerle bir olan binaların enkazlarına çıkan vatandaşlar, kürek, kazma veya elleriyle kalıntıları atarak sonuca gitmeye çalışıyorlar.
Depremin en büyük yıkama neden olduğu İskenderun'da merkezde bulunan eski SSK Hastanesi'nde yaşandı. Şu an Devlet Hastanesi olarak hizmet veren sağlık kuruluşunun yoğun bakım ve hasta servislerinin bölündüğü bölüm yerle bir oldu.
Çok sayıda hastanın ve personelin enkazda kaldığı ifade edilirken, çevrede toplanan vatandaşların kimisi, çalışmalara katılırken, kimisi de endişeli gözlerle ağır aksak yürüyen çalışmaları izlemekle yetiniyorlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı