Kanal İstanbul iptal mi oldu? Bakan Kurum'dan flaş açıklama

AKP iktidarının zorla yapmaya çalıştığı Kanal İstanbul projesinin iptal edildiğine dair çıkan haberlerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.

GÜNDEM 28.08.2022, 02:30
4
Kanal İstanbul iptal mi oldu? Bakan Kurum'dan flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzyılın projesi olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinin iptal edildiğine haberler çıkarken bu iddialarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama gerçekleştirdi. Kurum  Kanal İstanbul Projesi'ni iptal etmediklerini, imar planlarının yürürlükte olduğunu belirtti.
Bazı basın yayın organlarında "Kanal İstanbul Projesinin de bulunduğu Rezerv Yapı Alanı'na yönelik halen geçerli olan imar planlarının Bakanlıkça iptal edildiği" iddialarına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 "Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz." diyen Kurum, Yapılan paylaşımının devamında "vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği." ifadecini kullandı.
Öte yandan konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kanal İstanbul Projemizin de içinde bulunduğu 3 etaptan oluşan toplam 13 bin hektarlık alanın 1/100.000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlama süreci 2021 yılı içerisinde tamamlanmış olup, söz konusu planlar yürürlüktedir. Haberlerde iddia edildiği gibi imar planlarının iptal edildiği hususu gerçeği yansıtmamaktadır." diye yazıldı
,

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı