Meteoroloji uyardı: Kar ve yağmurlu havaya hazır olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminini açıkladı. Yayımlanan rapora göre yurdun bazı bölgelerinde soğuk hava dalgası kendini hissettirirken, bazı bölgelerde ise hava sıcaklıkları artacak. İşte detaylar.

GÜNDEM 23.03.2024, 08:45
Meteoroloji uyardı: Kar ve yağmurlu havaya hazır olun!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen haberlere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya kalacağız.
Yağışlar, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sakarya ve Ankara çevrelerini etkileyecek. Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde ise kuvvetli ve yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Batı bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara ve doğu bölgelerinde güneyli, diğer bölgelerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgar hakim olacak.

Yağışların kuvvetli ve yoğun olması beklenen Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde ani sel, su baskını, tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu için bu bölgelerde de tedbirli olunması gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden bu bölgelerde de dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı