Milli elektrikli trenin üçüncü seti de kullanılmaya başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli elektrikli tenin 3'üncü setinin de kullanılmaya başladığını duyurdu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 10.04.2024, 14:10
1
Milli elektrikli trenin üçüncü seti de kullanılmaya başlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milli elektrikli tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, milli elektrikli trenin 3'üncü setinin de kullanılmaya başladığını vurgulayarak  "2030 yılına kadar toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkacak." ifadesini kullandı.
Uraloğlu,tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre,  Türkiye'nin demir yolu araçlarının üretiminde, teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldiğini duyurdu.
Uraloğlu, tamamen yerli ve milli olarak TÜRASAŞ tarafından üretilen "Milli Elektrikli Setleri"nin 160 kilometre hız yapabildiği bilgisini verdi.
Uraloğlu, "5 araçtan oluşan her setimiz 324 yolcu taşıyor, uzun yolculuklar için restoran bulunuyor. Ayrıca, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. Kalitesiyle de yakın zamanda birçok ülkeye ihraç edilmeye başlanacak." değerlendirmesinde bulundu.
"TÜRASAŞ tarafından imalatı ve testleri tamamlanan 3'üncü setimiz de 30 Mart'ta TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğüne teslim edilerek raylara indi ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 2025 yılı sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve iki yıl içinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkacak."
Uraloğlu, milli tren setlerinin TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Adapazarı bölgesel tren seferlerinde 10 aydır hizmet verdiğini ve yolcuların ergonomik koltuklarda konforlu şekilde seyahat ettiğini belirterek, "Adapazarı ile Gebze arasında 11 durakta hizmet veren setlerimiz bugüne kadar 170 bin kilometre yol yaptı. Sadece iki setle hizmet veren yerli ve milli elektrikli tren setlerimiz 1735 sefer gerçekleştirdi ve toplam 390 bin yolcu taşıdı. Hizmete giren milli elektrikli tren setlerimizin sayısı arttıkça, tren setlerimiz her yıl milyonlarca vatandaşımızı konfor ve güvenle taşıyacak." değerlendirmesinde bulundu.
"Yüksek hızlı ve hızlı demir yolu inşaatında çok önemli başarılara imza attık. Aynı zamanda demir yolu araçlarının üretiminde de ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Milli elektrikli lokomotiflerimiz, milli hızlı trenimiz, milli elektrikli setlerimiz, milli vagonlarımız birer birer tasarımdan üretime, oradan da yollara çıkıyor. Kendi demir yolu ekosistemimizi oluşturuyoruz ve bu yolda da çok önemli mesafe kat ettik. Milli elektrikli setimiz de böyle bir çalışmanın ürünü."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı