Milli Gazete Spor Servisi derbiyi değerlendirdi

Süper Lig'de 13'üncü hafta dev derbiye sahne olacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın akşam karşı karşıya gelecek. Millî Gazete Spor Servisi derbiyi değerlendirdi...

SPOR 20.11.2021, 23:10
8
Milli Gazete Spor Servisi derbiyi değerlendirdi
  Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için tüm hazırlıklar tamamlandı. 
Lig'de şampiyonluk için çıkış arayan iki İstanbul takimi Galatasaray ve Fenerbahçe Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 
Dev mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çalacak
Galatasaray - Fenerbahçe maçı 21 Kasım Pazar günü saat 19:00'da oynanacak.
Karşılaşma  TRT RADYO 1'den ve beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.
Millî Gazete Spor Servisi de bu dev derbiyi değerlendirdi.
İLHAMİ YETİŞ -  MİLLİ GAZETE
Fenerbahçe 7 sezondur şampiyon olamıyor.
Bunun son üç sezonunu mevcut Başkan Ali Koç döneminde yaşadı. Bu sezon, Fenerbahçe taraftarı için olmak ya da olmamak sezonuydu. Son 4 haftaya kadar işler iyi gidiyor derken birden rüzgâr tamamen tersine döndü. Alınan 3 mağlubiyet 1 beraberlik Fenerbahçe taraftarında endişeye ve hayal kırıklığına sebep oldu.
Hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisinin önemi her zamankinden çok daha fazla. Zira bu karşılaşma takımın taraftarla barışma maçı olacak. Bana göre maçın favorisi Galatasaray. Her ne kadar bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergilese de sarı-kırmızılılar kendi seyircisi önünde avantajlı olarak maça çıkacak. İki takımın kendi arasında oynadığı son 8 karşılaşmanın 6’sı beraberlik ile sonuçlanmış, 2’si Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlanmış. Galatasaray’ın son 2 galibiyeti de Kadıköy’de gerçekleşti. Fenerbahçe en son Galatasaray’ı deplasmanda 2017 yılında mağlup etmiş.
Geçmiş zamanlarda psikolojik üstünlük Fenerbahçe’de iken şimdi Galatasaray’a geçmiş durumda. Fenerbahçe yine stresli çıkacak, kazanmaktan başka çaresi yok. Fenerbahçe kaybederse taşlar yerinden oynayabilir. Galatasaray kaybederse Fatih Terim’e tepki olabilir. Zaten son yıllarda iki takım arasında kötü futbolun, bol beraberliğin ve kısır sonuçların sebebi bu.
Camia tepkisi ve sonucun psikolojik olarak lige yansıması. Hâl böyle olunca yine tartışmaların bol olduğu bir derbi yaşanacağını düşünüyorum.

Süper Lig’i pazarlamak ve Avrupa’nın önemli ligleri arasına sokmak istiyoruz. Bu nedenle de naklen yayın gelirlerini artırmak istiyoruz.
Süper Lig’in marka değerleri 3 büyük camianın derbileri ve Trabzonspor ile yapılan dev maçlardır. Fakat hiç şüphesiz marka yüzü ise FIFA’nın da onayladığı ve “En Heyecanlı Derbiler Listesi”nde kürsüye çıkardığı Galatasaray-Fenerbahçe derbileridir.Dönüp bakıyoruz Ali Sami Yen’de oynanan son 4 sezondaki derbi maçlarına 3 maç 0-0 bitmiş. Bir maç 2-2 sonuçlanmış. Araya Fenerbahçe’nin attığı tek golle kazandığı karşılaşma girmese son 6 sezon maçlar berabere bitecek ve 5’i de 0-0 olarak yazılacaktı.
Kontrollü oynanan, sıkıcı, golsüz, tatsız, tuzsuz derbiyi kim izler?
Dünyanın tanıdığı bildiği bir derbi bu şekilde nasıl Süper Lig’in marka yüzü olur?
Tek tek saymak istemiyorum. Her iki takımda her türlü golü her türlü şekilde atabilecek teknik ve kurnaz futbolcular var. Orta sahada kora kor, bire bir mücadele edecek ayaklar var. Savunmada topa sert oynayan, ayağa kafasını koyacak isimler var. Belki tecrübesiyle Muslera avantaj ibresini Galatasaray’a çeviriyor fakat kaleci Berke’nin de genç enerjisi ve başarılı bir kariyer başlangıcı yapmak gibi sebebi var.
Ben, göze hoş, seyir keyfi yüksek, ikili mücadeleleri heyecanlı, hakemlerin eyyam yapmadığı, dürüstlük ve ahlâk çerçevesi içinde, teknik adamların ufak dokunuşlarının oyunun kalitesine katkı sunduğu, spor medyasının da dedikodular yerine saha içindeki futbolun gerçek yüzünü haber ve yorumlarına yansıttığı, taraftarların rakiplerine saygı duyduğu ve tüm dünyanın ayakta alkışladığı bir derbi hayal ediyorum.
Sizce çok mu şey istiyorum?

Öncelikle her iki takımın da kaybetmeye tahammülü yok.
Galatasaray uzun bir aranın ardından ilk kez kapalı gişe oynayacak olmanın avantajıyla sahaya çıkacak. Fenerbahçe’nin daha kontrollü bir oyunu tercih edeceğini düşünüyorum. Pereira için beraberlik iyi bir sonuç olacak.
Mağlubiyet durumunda sarı-lacivertlilerde hafta içi hoca değişimi ilk gündem maddesi olabilir.
Galatasaray ise bu sezon özellikle daha konsantre olarak hazırlandığı Avrupa maçlarında, maç taktiğine sadık kalıp istediği sonucu almasını bildi.
Fenerbahçe maçının da bu şekilde geçeceğini düşünüyorum. Kalecilerin özellikle skora etki edeceği bir maç olacak. Taraftar desteğini arkasına alan bir Galatasaray’ın mutlaka gol veya goller bulacağını ve karşılaşmayı kazanacağını düşünüyorum.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı