Moskova'da yüzlerce canı kurtarmıştı! İslam Halilov'a cesaret ödülü verildi

15 yaşındaki İslam, Moskova'daki terör saldırısında yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. O gece kayıpların daha da artmasını önleyen kahraman Halilov'a cesaret ödülü verildi

DÜNYA 29.03.2024, 14:55
2
Moskova'da yüzlerce canı kurtarmıştı! İslam Halilov'a cesaret ödülü verildi
Rusya’nın başkenti Moskova’da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna DEAŞ tarafından yapılan terör saldırısında yüzden fazla insanı kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'a bir ödülde Müftülük'ten geldi.
Kahraman Halilov'a, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin tarafından cesaret ödülü verildi.

15 yaşındaki Halilov, Crocus City Hall binasından yarı zamanlı vestiyer görevlisi olarak çalışıyordu. Çatışma başladığında panik içinde koşuşturan yüzlerce kişinin binadan kaçmasına yardım ederek çıkış yolunu gösterdi. 
Halilov, paniğe kapılmadan kapıları açtı ve tahliyeyi kolaylaştırdı. 
İslam Halilov, işyerinde acil durumlar için eğitildiklerini belirterek “Bize, acil bir şey olması durumunda insanları nereye yönlendirmemiz gerektiği gösterildi ve söylendi. İnsanları güvende tutmak için nereye götürmem gerektiğini biliyordum. Anında tepki vermezsem hem kendi hayatımı hem de birçok insanın hayatını kaybedeceğimi anladım. Dürüst olmak gerekirse çok korkutucuydu ama sakin kalmaya çalışarak insanları yönlendirdim. Bütün bunlar gözlerimin önünde oldu. Hâlâ şoktayım. Bir adam gözlerimin önünde vuruldu, o anı düşünmeden duramıyorum” dedi.
İslam'ın örnek davranışı büyük takdir topladı.
Rus Rapçi Morgenstern gence 1 milyon ruble yolladı.
İslam'ın Spartak Moskova taraftarı olduğu ortaya çıkınca kulüp, onu oyuncularla buluşmaya davet etti ve sezonluk bilet verdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı