Muhabbet kuşları hakkında 15 ilginç bilgi

Birçok kişinin evcil hayvanları arasında yer alan muhabbet kuşları ile ilgili dikkat çeken bilgileri sizler için derledik.

AİLE 25.03.2024, 03:40
1
Muhabbet kuşları hakkında 15 ilginç bilgi
Muhabbet kuşları, en çok bakılan evcil hayvanlar arasında yer alır. Birçoğumuzun şimdi olmasa da çocukluk dönemlerinde muhabbet kuşu baktığını söylemek, yüksek ihtimalle yanlış olmaz.
Renkleri, ötüşleri ve daha pek çok özellikleri ile sevilen evcil hayvanlar arasında yer alan muhabbet kuşları, aynı zamanda ilginç hareketleri ile de bilinir. Herkesin aşina olduğu bu hayvanlar aslında bilinmeyen bazı özellikleri de sahip. Bu içeriğimizde muhabbet kuşları hakkında belki de daha önce hiç duymadığınız ilginç bilgilere yer verdik.
Muhabbet kuşlarının solunum hızları bir hayli yüksektir. Yapılan araştırmalar neticesinde bir muhabbet kuşunun dakikada yaklaşık olarak 85 kere nefes alıp verdiği tespit edilmiştir.
Muhabbet kuşlarının kalp atış hızları da tıpkı solunum hızları gibi şaşırtıcı düzeydedir. Araştırmalara göre bir muhabbet kuşunun kalp atış sayısı (bir dakika için) 300’dür.
Daha önce yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’ye götürülen muhabbet kuşlarının büyük bir kısmı yeşil renkliydi. Kalan kısımda ise sarı renk hakimdi. Ancak zaman içerisinde bu renklere yenileri eklendi ve muhabbet kuşları çok çeşitli renklere sahip oldu.
İngiltere’de yeşil ve sarı ile başlayan muhabbet kuşu yolculuğu zaman içerisinde yoluna farklı renkler ile devam etti. Edinilen bilgilere göre ülkeye mavi renkli muhabbet kuşları ilk kez 1878 yılında görüldü.
Oldukça küçük boyutlarda olan muhabbet kuşları, şaşırtıcı tüy sayısına sahip. İşin uzmanları, normal boyutlarda olan bir muhabbet kuşunun vücudunda yaklaşık olarak 3000 adet tüy bulunduğunu bildirmişlerdir.
Birçok hayvanda göz sağlığını koruyabilmeleri adına üçüncü bir göz kapağının olduğu bilinir. Bu, muhabbet kuşlarında da var olan bir yapıdır. Muhabbet kuşlarının gözleri üçüncü göz kapakları sayesinde hem nemli kalır hem de korunur. Bu yapının dışarıdan görülmesi pek de mümkün değildir.
Muhabbet kuşlarının her bir gözü diğerinden bağımsız olarak hareket edebilir. Bu durum neticesinde muhabbet kuşlarının ‘monoküler görüş’ olarak adlandırılan üstün görüş yeteneklerine sahip oldukları bilinmektedir.
Muhabbet kuşları kendilerini mutlu ve güvende hissettikleri ortamlarda gagalarını birbirlerine sürterek ruh hallerini belli ederler.
Muhabbet kuşlarının kemik sistemi biraz farklıdır. Bu hayvanlarda daha iyi uçabilmelerini sağlayan, içleri hava torbaları ile dolu oyuk kemikleri bulunur.
Muhabbet kuşlarının boyunlarında oldukça fazla sayıda omur bulunur. Bu omur fazlalığı, bu hayvanların başlarını 180 dereceye kadar çevirebilmelerini sağlar.
Yapılan araştırmalara göre bir muhabbet kuşunun 12 damladan fazla kan kaybetmesi, hayatını sonlandırabilir.
Üreme döneminde olan dişi kuşta kalsiyum artışı görülür. Bu da kemiklerde yoğunluğa sebep olarak kuşun ağırlığını artırır.
Muhabbet kuşlarının yumurtalarında minik gözenekler bulunur. Bu gözenekler, oksijen ve karbondioksit alışverişinin yapılmasını sağlar.
Muhabbet kuşları mevsimleri günışığı saatlerine bakara algılamaktalardır. Ancak evlerdeki yapay ışıklar bu algı mekanizmasını bozdukları için kuşların üreme mevsimlerinde gecikmeler gözlenebilir.
Muhabbet kuşlarının mesaneleri yoktur. Bu neden ile bu hayvanlar idrarlarını ve dışkılarını aynı bölgeden yaparlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı