Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi geçti

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, Yer yer 4 metreyi aşan kar kalınlığını aşan bölgelerdeki yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 24.03.2024, 10:50
Muş'ta kar kalınlığı 4 metreyi geçti
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek rakımlı köy ve mezra yollarını kardan arındırabilmek için aralıksız çalışıyor. Özellikle 2 bin 500 rakımlı Üçevler Grup Köy Yolu'nda görev yapan ekipler, zorlu coğrafya, hava koşulları ve çığ tehlikesi altında adeta kardan tüneller açarak 10 köy ve 21 mezraya ulaşımı sağlıyor.
Yer yer 4 metreyi aşan kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu aştığı yolda ekipler, büyük bir özveriyle çalışıyor. Kar kütlelerinin oluşturduğu tünellerde ilerleyen ekipler, zorlu şartlara rağmen yolları ulaşıma açmak için mücadele ediyor.
Yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi altında çalışma yürüten ekipler, geçtiğimiz günlerde bir çığ düşmesiyle karşı karşıya kaldı. Neyse ki ekiplerden kimse zarar görmedi. Sert kar tabakasının da çalışmaları zorlaştırdığı belirtiliyor.
İl Özel İdaresi Şefi Nazım Diner, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Üçevler Grup Köy Yolu'nda çalışmaktayız. Kar kalınlığı yer yer 4 metreyi aşıyor. Zorluklara rağmen çalışmalarımız sürüyor. Kar temizleme çalışmasında çığ düştü. Çok şükür arkadaşlarımıza bir şey olmadı. Sert kar tabakasından dolayı çalışmalarımızda zorlanıyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı