Müze ve ören yerleri bayramda ziyaret açık olacak! En çok ziyaret alan müzelerde belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vatandaşlara yaptığı duyuruda müze ve ören yerlerinin bayramda açık olacağını aktardı.

KÜLTÜR SANAT 06.04.2024, 14:30
2
Müze ve ören yerleri bayramda ziyaret açık olacak! En çok ziyaret alan müzelerde belli oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açıklamalarında yılın ilk 3 ayında müze ve ören yerlerine gelen ziyaretçi sayısını açıkladı. Bakan Ersoy, Bu sene 4 ay içerisinde 4 milyon ziyaretçi ağırladığını belirterek, Müzekart ile bayramda da bu mekanların ziyarete açık olacağını duyurdu. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  Bakanlığa bağlı 300'den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerin Ramazan Bayramı boyunca ziyaretçilere açık olacağını duyurdu. 
Bakan Ersoy, yaptığı açıklamalarda 2024 yılının ilk 3 ayında 4 milyon ziyaretçi ağırladığını belirterek en çok ziyaret edilen yerler hakkında da konuştu. 

"1 Konya Mevlana Müzesi, 2 Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri, 3 İzmir Efes Ören Yeri, 4 Nevşehir Göreme Ören Yeri, 5 Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri, 6 Ankara Cumhuriyet Müzesi, 7 İstanbul Arkeoloji Müzesi, 8 İstanbul Galata Kulesi, 9 Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri, 10 Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri."
Açıklamasında "Bayramda da bekliyoruz" ifadesini kullanan ve tüm müze ve ören yerlerinin Müzekart ile ziyaret edilebileceğini hatırlatan Ersoy, "Tarihe ve kültüre yolculuk edenlerin vazgeçilmezi Müzekart sadece 60 lira." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı