Son Dakika

Yeşilay Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı

Yeşilay'ın bu yıl 8. kez düzenlenen Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.

KÜLTÜR SANAT 17.04.2024, 20:30
6
Yeşilay Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı
Yeşilay'nın bu yıl 8. kez düzenlenen Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.
Yeşilaydan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği yarışma, Türkiye genelinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil üniversitelerde öğrenim gören ve Türk vatandaşı tüm öğrencilerin katılımına açık olacak.
Başvuruları 20 Eylül'e kadar devam edecek yarışmaya en az 30 saniye, en uzun 5 dakikalık Türkçe veya Türkçe altyazılı filmlerle katılım sağlanabilecek.
Sanatın gücünü kullanarak gençlere uyuşturucu madde bağımlılığının zararlarını anlatacak yarışmada, ön jüri ve jüri değerlendirmesinin ardından ödüle hak kazanan eserler belirlenecek.
Yarışmanın jürisinde Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Erol, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, yapımcı Birol Güven ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleryüz yer alacak.
Yarışmanın ödül töreni, 18 Ekim'de yapılacak. Yarışmanın birincisi 75 bin, ikincisi 60 bin, üçüncüsü 50 bin liranın sahibi olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görülen eserin sahibi 75 bin, "Halkın Favorisi" seçilen eserin sahibi ise 50 bin lira ile ödüllendirilecek.
Başvurulara ve yarışma hakkındaki detaylı bilgiye "kisafilm.yesilay.org.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı