Özel hastanede şiddet görmüştü! Savcılık takipsizlik vermiş

Savcılık, özel hastanede şiddet gören hastanın şikayetine daha önce takipsizlik verdiği ortaya çıktı. Hastanın itirazı üzerine tekrar soruşturma açıldı.

GÜNDEM 20.11.2022, 13:45
8
Özel hastanede şiddet görmüştü! Savcılık takipsizlik vermiş
Tokat'ta özel bir hastanede şiddet gördüğüne ilişkin daha önce başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verilen hastanın itirazı üzerine soruşturma yeniden başlatıldı.
Anadolu Ajansı'nın servis ettiği habere göre, kentte özel bir hastanede, temmuz ayında hastane çalışanlarının şiddetine maruz kaldığı gerekçesiyle M.A'nın ailesinin yaptığı şikayet üzerine savcılıkça başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.
Hastane görüntülerinin ortaya çıkması üzerine M.A. avukatı aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.
İtiraz üzerine Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, M.A'nın özel bir hastanede şiddet görmesine ilişkin soruşturma yeniden başlatıldı.
Soruşturmanın devam ettiği, hastane yönetimince hemşire H.K. ve sağlık çalışanı M.A'nın iş akitlerinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi.
Erken saatlerde kente gelen 2 müfettiş, olayın yaşandığı özel hastanede incelemelere başladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından, "Tokat Medical Park Hastanesinde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler, üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı