Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın, Alaattin Çakıcı'yı neden aramıştı?

Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin Türkiye'de mafyanın dünden bugüne varlığını sorgularken, futboldan örnek vererek "Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın, Alaattin Çakıcı'yı neden aradığını yazdı.

GÜNDEM 12.05.2021, 15:45
20
Rıdvan Dilmen ve Sergen Yalçın, Alaattin Çakıcı'yı neden aramıştı?
Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, kendisine yönelik operasyonların ardından “kısmi ifşa” olarak yorumlanan açıklamalar yapmaya başlaması mafya-siyaset-devlet üçgeninin yeniden sorgulanmasını gündeme getirdi.
Kamu kaynaklarının nerelere kullanıldığı, uyuşturucu işinde siyasetin ne denli etkin olduğu tartışılırken ünlü isimlerin de mafyatik isimlerle olan ilişkileri sorgulanmasına yol açıyor.
Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin, "Hem derin devletten, hem de ülkücülerden mafya yetmiyormuş gibi bir de parayı çok seven Erdoğan iktidara gelince, esasında kimsenin düşünemeyeceği üçlü tezgah kuruldu" yorumunu yapıyor.
"Devlet izin vermediği sürece mafya rahat hareket edemez" diyen Nesin, mafyanın yok edilemeyeceğini ancak en aza indirgenebileceğini söylüyor.
Nesin'e göre ortalıkta çok yönlü bir pazarlık var esasında ve bu pazarlık Alaattin Çakıcı’nın Devlet Bahçeli’nin emriyle salınmasından sonra başladı.
Çakıcı'nın hapishaneden çıkmasının ardından Peker'in yurt dışına gittiğini anımsatan Nesin, Türkiye'de mafyanın dünden bugüne varlığını sorgularken, futboldan örnek veriyor:
"Rıdvan Dilmen bir gün Alaattin Çakıcı’yı arar ve futbolcu arkadaşı Mecnur Çolak’ın borsada çok para kaybettiğini ve bu konuda yardımcı olmasını ister. Borsada kaybedilen para düzeltilir mi bilemem ama Rıdvan’ın kafası bu kadar çalışıyor diyebilirim.
Yine aynı dönemde Sergen Yalçın arar Çakıcı’yı ve para aldığı tefecinin kendisini çok sıkıştırdığından dert yanar. Yine bilemem Çakıcı’nın borcu sıfırlayıp sıfırlamadığını ama şu bir gerçek ki, tefeci mafyanın ağababasıdır.
Yine o sıralar Çakıcı’nın 8 ay eksik hapis yattığı ortaya çıkar ve Çakıcı yurt dışına çıkmak zorundadır. Doğal olarak bu şartlarda kendi pasaportuyla çıkma şansı yoktur ve zeytinci Erol Evcil’in bahçevanı İbrahim Arı’nın pasaportunda resim değişikliği yapılır ve o pasaporta Beşiktaş Travel ajansı İtalyan Konsolosluğu’ndan vize aldırtılır. Vize alınması için bir de kağıt yazılır, kişinin yönetim kurulu üyesi olduğuna dair. O belgede Beşiktaş Kulübü başkanı Serdar Bilgili ve futbol sorumlusu Sinan Engin’in imzası vardır. Çakıcı ve yeğeni sahte pasaportlarla Beşiktaş sayesinde Antalya’dan bir yatla yurtdışına çıkarlar, çıkıştan 6 saat sonra Istanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Çakıcı hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartır. Ayrıca Sinan Engin de yargılanır ama sonuçta bişey çıkmaz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı