Saadet Partisi bayramda buluşma noktası oldu

Ramazan Bayramı'nda gerçekleştirilen partiler arası bayramlaşma programı bayramın 2. gününde gerçekleştirilirken Saadet Partisi'ni 13 siyasi parti ziyaret etti.

GÜNDEM 11.04.2024, 23:35
7
Saadet Partisi bayramda buluşma noktası oldu
Ramazan Bayramı vesilesi ile siyasi partiler arası bayramlaşma programları kapsamında siyasi parti yetkilileri bir araya geldi. 13 siyasi partinin ziyaret ettiği Saadet Partisi yine siyasilerin buluşma noktası oldu.Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde partiler arası bayramlaşma programı ile siyasi partiler bir araya geldi. Partiler arası bayramlaşma programında 13 siyasi partinin ziyaret ettiği Saadet Partisi, siyasetin buluşma noktası oldu. Partiler arası bayramlaşmada Saadet Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Genel İdare Kurulu Üyesi Nesibe Erkalan Çakır, STK ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Nurican Kutoğlu, Saadet Partisi adına ziyaretleri kabul etti. Bayramlaşma programı kapsamında, Saadet Partisi Genel Merkezi’ni 13 siyasi parti ziyaret etti.

Siyasi partiler arası bayramlaşmalarda Saadet Partisi’ni ziyarete, Demokrat Parti (DP), İyi Parti, Vatan Partisi, Zafer Partisi (ZP), Demokratik Sol Parti (DSP), Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Yeniden Refah Partisi (YRP), Milli Yol Partisi (MYP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) partilerinin heyetleri Saadet Partisi Genel Merkezine ziyaret gerçekleştirdi.

Saadet Partisi heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, bayram dolayısıyla açıklamalarda bulunurken, Bayramın buruk geçtiğini belirterek, “Bir bayramı daha birlikte yaşıyoruz. Bu bayramın geçmişte getirdiği acılar var ama bayram sevinçleri de var. Bu bayramı da bayram sevincinde yaşamak için Cenab-ı Allah’a niyazda bulunuyoruz. Bayramlar küslüklerin, dargınlıkların, acıların bir kenara bırakılıp biraz daha sevinçli, biraz daha insanların birbirlerine yakın olduğu bir zaman. Bu bayram vesilesi ile partiler arası bayramlaşmasını gerçekleştiriyoruz. Kabul heyetimize 13 parti gelecek. Bazı partiler gelmeyi de, kabulü de reddettiler kendileri bilirler, takdirleri bu. Bayram ruhuna aykırı bir durum olduğu kanaatindeyim. İnşallah bu arkadaşlar aynı hataları bir sonraki bayramda da yapmazlar, hepimizin birbirimiz ile görüşmemiz lazım diye düşünüyorum. Bu bayramın hepimize, dünyaya barış, huzuru getirmesini diliyorum. Gazze’yi unutmamız mümkün değil” dedi.

Bayramlaşma merasiminin ilk ziyaretini Demokrat Parti (DP) heyeti gerçekleştirdi. Heyette Demokrat Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Öge, Genel İdare Kurulu Üyesi Nur Kaan, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Cahit Karakuş ziyareti gerçekleştirdi. Öge, Türkiye’de yaşanan sorunların bittiği yeni bayramlara diyerek, geleceğe ilişkin dileklerini iletirken, Ak Parti’nin izlediği siyasete yönelikte konuştu. Öge, iktidarın kibirlendiğine dikkat çekerek, “Saadet Partisi’nin muhalefeti diğer partilerden çok ayrı bir muhalefettir. Buranın itirazı tüm toplumun yapısını değiştirdi” ifadelerini kullandı.

İyi Parti adına ziyareti gerçekleştiren heyette, Sağlık Politikaları Başkanı Taner Demirer, Parti İçi Eğitim Politikaları Başkanı Ayşe Sucu, Gençlik Kolları Üyesi İlayda Tezcan bulunurken, Bayramın hayırlara vesile olmasını dileyen Sucu, “Bayramlar bizim ülkemizin mayasıdır derim her zaman. Bayramın hem ülkemize hem de dünyaya huzur, barış getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Vatan Partisi adına ziyaret gerçekleştiren heyette MKK Üyesi Berke Mustafa Berkil, Öncü Kadın Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülser Bektaş ve Öncü Gençlik MYK Üyesi Taha Küçükuygun bulunurken, bayramın ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.  

Zafer Partisi adına ziyaret gerçekleştiren heyette, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldız ve Genel İdare Kurulu Üyesi Roza Kurban ziyareti gerçekleştirdi. Yücel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partilerin başta olmak üzere tüm vatandaşların bayramının hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, bayramın hayırlara vesile olması için temennide bulundu.

Demokratik Sol Parti (DSP) adına Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Tuğçe Babuççu ve Parti Meclis Üyesi Doğukan Çetin ziyaret gerçekleştirirken, Aydemir, Gazze’de yaşananlara karşı dünyanın sessiz kaldığına dikkat çekerek, “Gazze’de katliam yaşanıyor. Bebekler dahil katlediliyor. İnsanlık suçu işleyenlere karşı etkin gücümüzü göstermemiz gerekir diye düşünüyorum. Gazze başta olmak üzere tüm İslam Aleminin Bayramını kutluyorum ve yaşananların bir an evvel son bulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) adına Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Bozdaş ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Dinç, bayramın hayırlı olmasını dilerken, hayra vesile olmak şerre de fren olmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Siyasi partiler sadece sandıkta yarışırlar, yarış bittikten sonra da hepimiz görevimize geri döneriz. Fakat ülkemizde siyasiler ve kullanılan dil olarak iyi bir karnemiz yok. Memleketimize faydalı olanı seçmemiz gerekir. Hassas bir dönemden geçiyoruz, Filistin’de bir soykırım gerçekleşiyor. Bu soykırım halen durmuş değil. Buna yönelikte olarak bir otorite ortaya konulmuyor. Ülkemiz nezdinde değerlendirdiğimiz zaman Filistin’e ilişkin bir adım atılmadı, kısıtlama kararı önemli olsa da yeterli değil. Temennimiz işgalci İsrail’in bir devlet olarak değil işgalci terör örgütü olarak değerlendirilmesidir bu yüzden ticaretin tamamı bitirilmeli, elçiliklerine son verilmelidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Batuhan Cakcak, ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Demir, “Ramazan Bayramının öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarması ardından ise Filistin başta oymak üzere tüm dünyadaki insanlarımızın yaralarının sarılması için dua ve temennilerimizi sunuyoruz” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) adına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Furkan Arık ziyaret gerçekleştirirken, Ramazan Bayramı’nın tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesi temenni edildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adına Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Eş Genel Başkan Yardımcısı Canan Çalağan ve Parti Meclis Üyesi Fatma Koçyiğit ziyareti gerçekleştirdi. Parlak, “Bayramın tüm Türkiye için de hayırlara vesile olmasını talep ediyoruz” dedi.

Gelecek Partisi adına Seçim İşleri Başkanı Rumi Bekiroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Gökalp ve Etik Kurulu Üyesi Sadettin Ceyhan ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, bayramların oluşturduğu birlik ve beraberlik havasına dikkat çekilirken, bayramın ardından da birlik ve beraberlik havasının devam etmesi için temennilerde bulunuldu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) adına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaderli, MKYK Üyesi Murat Aktaş ve MKYK Üyesi Erdoğan Yeşilsancak ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kaderli, Bayramların kardeşliğin, birlikteliğin üst düzeyde olduğu dönemler olduğuna dikkat çekti.

Milli Yol Partisi (MYP) adına Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Ataş, MKYK Üyesi Nejla Özgül ve MKYK Üyesi İlyas Aras bayram ziyaretini gerçekleştirdi. Deprem bölgesinin sorunlarına dikkat çeken Ataş, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız buruk bir bayram geçiriyor. Kahramanmaraş’ta televizyonların gösterdiği gibi bir durum yok. İnsanlar hala konteynerde yaşıyor. Kahramanmaraş özellikle ikinci depremde çok ciddi hasar aldı. Söylenen rakamlar Bakanlığın söylediği rakamlar gerçekleri göstermemektedir. Kahramanmaraş’ta birçok ev yıkıldı, orta hasarlı evlerde de durum belirsiz” dedi. Merhum Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i de anan Ataş, “Meclis’te Bitmez’in rahatsızlanmasının ardından edilen sözleri biz kınıyoruz. Olmaması gereken sözlerdi” ifadelerini kullandı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adına Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, MYK Üyesi Özcan Cengiz, MYK Üyesi Mesud Rahman Sözer ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette birliktelik mesajı veren, Eyercioğlu, Merhum Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e söylenen sözlerin söylenmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Hepimiz bu ülkenin bir vatandaşıyız, aynı geminin yolcusuyuz. Farklı düşüncelerde de olsak birlikte çalışıyoruz. Maalesef ülkemizde siyaset farklı işliyor. Güçlü olanın güçsüz olanı ezmesi olarak anlaşılıyor ama 60 milyonda 1 görüş dahi olsa önemlidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı