Sadedet Partisi Denizli İl Başkanı Özeren'den Zeybekci'ye tepki: Toplu iğne dahi satışına karşıyız

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Avukat Abdullah Özeren, işgalci İsrail’le ticaret konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

SİYASET 24.04.2024, 06:45
1
Sadedet Partisi Denizli İl Başkanı Özeren'den Zeybekci'ye tepki: Toplu iğne dahi satışına karşıyız
Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Avukat Abdullah Özeren, işgalci İsrail’le ticaret konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin yaptığı açıklamaya ilişkin, “Siyonist işgalci İsrail’e bir toplu iğne dahi satılmasına karşıyız. ‘1 alıp 6 sattığımız ülke’ diyerek katil Siyonistlerin Gazze’de katlettikleri on binlerce masumun kanını basit ve iğreti cümlelerle ‘eyvallah, nefretle şiddetle kınıyoruz’ diyerek hafifleştiren Nihat Zeybekci’yi başını iki elinin arasına alıp düşünmeye davet ediyoruz” dedi.
Özeren, yaptığı açıklamada Zeybekci’nin sözlerine tepki göstererek, “Biz kısıtlama değil bir toplu iğnenin dahi işgalci İsrail’e satılmasına karşıyız. Bu bir kişinin değil Türkiye’nin, milletimizin talebidir” diye konuştu. İsrail’in 7 Ekim’de saldırılarını başlattığını hatırlatan Özeren, Saadet Partisi’nin ilk günden itibaren çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Bizim meclisteki milletvekillerimizin birinci amacı Türkiye’yi fiili olarak harekete geçirmekti. Grubumuzun milletvekilleri araştırma komisyonu önerisi, gündem önerisi, soru önergeleri; yani Meclis’te yapılabilecek ne varsa biz Saadet Partisi olarak yaptık. Parti grubumuzdan dört milletvekilimiz bombardıman ve abluka altındaki Gazze’ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır’a giderek temaslarda bulundular. Yine bir vekilimiz Hasan Bitmez Meclis kürsüsünde İşgalci İsrail’in zulümlerini, akıttığı kan ve gözyaşlarını aktarıp ticaretin kesilmesi için haykırırken vefat etti. Bizim dediğimiz gibi esas iş, yöneticilerimize düşüyor” dedi.

İsrail ile ticaretin kesilmesi için çağrıda bulunan Özeren, ellerinde yetki bulunan kişilerin adım atması gerektiğini belirterek, “Geldiğimiz noktada Ticaret Bakanlığı birçok üründe İsrail’le ticareti kısıtladığını ilan etti. Biz kısıtlama değil bir toplu iğnenin dahi işgalci İsrail’e satılmasına karşıyız. Bu bir kişinin değil Türkiye’nin, milletimizin talebidir” ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin, “Bir alıp altı sattığımız bir ülke” sözlerini anımsatan Özeren, Zeybekci’nin Denizli’den seçilerek milletvekilliği, bakanlık gibi görevlere geldiğini hatırlatarak, “Biz Saadet Partililer, Millî Görüşçüler olarak Siyonist işgalci İsrail’e bir toplu iğne dahi satılmasına karşıyız. ‘1 alıp 6 sattığımız ülke’ diyerek katil Siyonistlerin Gazze’de katlettikleri on binlerce masumun kanını basit ve iğreti cümlelerle ‘eyvallah, nefretle şiddetle kınıyoruz’ diyerek hafifleten Nihat Zeybekci’yi başını iki elinin arasına alıp düşünmeye davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı